Presentations -
-
食品の加工流通プロセスにおける熱・物質移動現象の最適化に関する研究
村松良樹,山崎雅夫
FOOMA JAPAN 2013 アカデミックプラザ 2013.06 日本食品機械工業会
Event date: 2013.06
Language:Japanese Presentation type:Poster presentation
Venue:東京ビッグサイト
食品の加工流通プロセスにおける熱・物質移動現象の最適化に関する研究.
FOOMA JAPAN 2013 アカデミックプラザ研究発表要旨集Vol.20.
pp.259-262. -
Effects of Drying Methods and Conditions on Quality of Dried Cooked Kidney Beans International conference
Y. Muramatsu, S. Okamoto, E. Sakaguchi, T. Orikasa, A. Tagawa
18th International Drying Symposium (IDS 2012) 2012.11
Event date: 2012.11
Language:English Presentation type:Poster presentation
Venue:Xiamen, China
Effects of Drying Methods and Conditions on Quality of Dried Cooked Kidney Beans.
18th International Drying Symposium (IDS 2012).
pp.1-7. -
バラ切り花の非破壊品質測定法の検討-茎の力学特性による水分測定-
川上昭太郎,村松良樹,坂口栄一郎
農業生産技術管理学会 平成24年度大会 2012.10 農業生産技術管理学会
Event date: 2012.10
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:鹿児島大学
バラ切り花の非破壊品質測定法の検討 ―茎の力学特性による水分測定―.
農業環境工学関連学会2012年合同大会講演要旨集. -
コマツナの遠赤外線乾燥における乾燥速度と品質変化の温度依存性
岡本慎太郎,折笠貴寛,畑中咲子,菰田俊一,齋藤順一郎,矢野歳和,村松良樹,小出章二,椎名武夫,田川彰男
農業環境工学関連学会2012年合同大会 2012.09 農業環境工学関連学会
Event date: 2012.09
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:宇都宮大学
コマツナの遠赤外線乾燥における乾燥速度と品質変化の温度依存性.
農業環境工学関連学会2012年合同大会講演要旨集.
発表番号H11. -
Estimation of Microbial Count in Ground Pork Using Small Columnar Agar Medium (SCAM) and Microbial Calorimetry International conference
Tatsuro Miyaji, Yoshiki Muramatsu, Shuki Fujimura, Junichi Nakagawa, Sankar C. Deka
1st AFSA Conferences on Food Safety and Food Security 2012.09 AFSA
Event date: 2012.09
Language:English Presentation type:Poster presentation
Venue:Osaka Prefecture University
ESTIMATION OF MICROBIAL COUNT IN GROUND PORK USING SMALL COLUMNAR AGAR MEDIUM (SCAM) AND MICROBIAL CALORIMETRY.
1st AFSA Conferences on Food Safety and Food Security.
pp.49. -
Impact of Three Drying Methods on Quality Attribute of Okra
Lam Van Man, 折笠貴寛,村松良樹,小川幸春,田川彰男
農業環境工学関連学会2012年合同大会 2012.09 農業環境工学関連学会
Event date: 2012.09
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:宇都宮大学
Impact of Three Drying Methods on Quality Attribute of Okra.
農業環境工学関連学会2012年合同大会講演要旨集.
発表番号H13. -
加熱処理を考慮したナガイモとダイコンの熱物性および電気物性の測定
今泉鉄平,村松良樹,折笠貴寛,小川幸春,田川彰男
農業環境工学関連学会2012年合同大会 2012.09 農業環境工学関連学会
Event date: 2012.09
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:宇都宮大学
加熱処理を考慮したナガイモとダイコンの熱物性および電気物性の測定.
農業環境工学関連学会2012年合同大会講演要旨集.
発表番号H12. -
非定常プローブ法による水産物の熱物性値の測定
村松良樹,坂口栄一郎,川上昭太郎,折笠貴寛,阿部洋一,朝倉一好,田川彰男
日本食品工学会第13回(2012年度)年次大会 2012.08 日本食品工学会
Event date: 2012.08
Language:Japanese Presentation type:Poster presentation
Venue:北海道大学
非定常プローブ法による水産物の熱物性値の測定.
日本食品工学会第13回(2012年度)年次大会講演要旨集.
pp.132. -
コマツナの遠赤外線乾燥における品質変化および電力効率の解析
岡本慎太郎,折笠貴寛,桑島学人,菰田俊一,齋藤順一郎,矢野歳和,村松良樹,畑中咲子,小出章二,椎名武夫,田川彰男
第59回日本食品科学工学会 2012.08 日本食品科学工学会
Event date: 2012.08
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:藤女子大学
コマツナの遠赤外線乾燥における品質変化および電力効率の解析.
第59回日本食品科学工学会講演集.
pp.171. -
熱湯浸漬中のイモ類からの含有カリウム溶出
今泉鉄平,折笠貴寛,村松良樹,小川幸春,田川彰男
第59回日本食品科学工学会 2012.08 日本食品科学工学会
Event date: 2012.08
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:藤女子大学
熱湯浸漬中のイモ類からの含有カリウム溶出.
第59回日本食品科学工学会講演集.
pp.132. -
安心安全な食品の品質制御・衛生管理技術の構築に向けて
村松良樹,宮地竜郎,坂口栄一郎,田川彰男
FOOMA JAPAN 2012 アカデミックプラザ 2012.06 FOOMA JAPAN 2012 アカデミックプラザ
Event date: 2012.06
Language:Japanese Presentation type:Poster presentation
Venue:東京ビッグサイト
安心安全な食品の品質制御・衛生管理技術の構築に向けて.
FOOMA JAPAN 2012 アカデミックプラザ研究発表要旨集Vol.19.
pp.108~111. -
Estimation of standard plate count (SPC) and coliform bacteria count in foods using microbial calorimetry
2012.03
Event date: 2012.03
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
-
THERMOPHYSICAL PROPERTIES OF FOOD -MEASUREMENT, PREDICTION, AND UTILIZATION METHOD-
2011.11
Event date: 2011.11
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (invited, special)
-
葉菜類の乾燥への遠赤外線の利用
岡本慎太郎,折笠貴寛,菰田俊一,齋藤順一郎,村松良樹,椎名武夫,田川彰男
第58回日本食品科学工学会 2011.09 日本食品科学工学会
Event date: 2011.09
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:東北大学
葉菜類の乾燥への遠赤外線の利用.
第58回日本食品科学工学会講演集.
pp.105. -
乾燥米飯の品質に及ぼす乾燥方法の影響
村松良樹,坂口栄一郎,田川彰男
日本食品工学会第12回(2011年度)年次大会 2011.08 日本食品工学会
Event date: 2011.08
Language:Japanese Presentation type:Poster presentation
Venue:京都テルサ
乾燥米飯の品質に及ぼす乾燥方法の影響.
日本食品工学会第12回(2011年度)年次大会講演要旨集.
pp.135. -
微生物熱量計による食品の生菌数推定
宮地竜郎,村松良樹,伊藤彰彦,甲田健文,藤村朱喜,中川純一
日本食品保蔵科学会第60回大会 2011.06 日本食品保蔵科学会
Event date: 2011.06
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:東京農業大学
微生物熱量計による食品の生菌数推定.
日本食品保蔵科学会第60回大会講演要旨集.
pp.76. -
熱物性値の新規同時推算法と食品の加熱・冷凍シミュレーション
村松良樹,宮地竜郎,坂口栄一郎,田川彰男
FOOMA JAPAN 2011 アカデミックプラザ 2011.06 FOOMA JAPAN 2011 アカデミックプラザ
Event date: 2011.06
Language:Japanese Presentation type:Poster presentation
Venue:東京ビッグサイト
熱物性値の新規同時推算法と食品の加熱・冷凍シミュレーション.
FOOMA JAPAN 2011 アカデミックプラザ研究発表要旨集Vol.18.
pp.230~233. -
Drying Characteristics of Blanched Sweet Potato International conference
Y. Muramatsu,E. Sakaguchi, A. Tagawa
17th International Drying Symposium (IDS 2010) 2010.10 IDS
Event date: 2010.10
Language:English Presentation type:Poster presentation
Venue:Magdeburg, Germany
Drying Characteristics of Blanched Sweet Potato .
17th International Drying Symposium (IDS 2010).
pp.1728-1735. -
塩蔵すじこの微生物的な亜硝酸生成について
宮地竜郎,村松良樹,藤村朱喜,中川純一
第57回日本食品科学工学会講演集 2010.09 日本食品科学工学会
Event date: 2010.09
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:東京農業大学
塩蔵すじこの微生物的な亜硝酸生成について.
第57回日本食品科学工学会講演集.
pp.154. -
非定常プローブ法による水産物の熱物性値の同時推算
村松良樹,鈴木直樹,宮地竜郎,坂口栄一郎
第57回日本食品科学工学会講演集 2010.09 日本食品科学工学会
Event date: 2010.09
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:東京農業大学
非定常プローブ法による水産物の熱物性値の同時推算.
第57回日本食品科学工学会講演集.
pp.151.