Presentations -
-
食品の調製加工技術の最適化に向けて-加熱・殺菌,低リン米製造および酒造用精米モデルの開発に関する研究-
坂口栄一郎,川上昭太郎,村松良樹
FOOMA JAPAN 2015 アカデミックプラザ 2015.06 日本食品機械工業会
Event date: 2015.06
Language:Japanese Presentation type:Poster presentation
Venue:東京ビッグサイト
食品の調製加工技術の最適化に向けて-加熱・殺菌,低リン米製造および酒造用精米モデルの開発に関する研究-.
FOOMA JAPAN 2015 アカデミックプラザ研究発表要旨集Vol.22.
pp.43-46. -
実用竪型研削式3次元離散要素精米モデルの開発-定常流動状態の再現-
橋本悠希,坂口栄一郎,榊原辰雄,川上昭太郎,村松良樹,福森 武,松島秀昭
美味技術学会 第14回 例会 2014.10 美味技術学会
Event date: 2014.10
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:カレッジプラザ(秋田県秋田市)
実用竪型研削式3次元離散要素精米モデルの開発-定常流動状態の再現-.
美味技術学会第14回例会資料集.
pp.18-19. -
試験用横型研削式3次元非球形離散要素精米モデルの開発-精白米形状変化の推定法-
坂口栄一郎,榊原辰雄,川上昭太郎,村松良樹,福森 武,松島秀昭
美味技術学会 第14回 例会 2014.10 美味技術学会
Event date: 2014.10
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:カレッジプラザ(秋田県秋田市)
試験用横型研削式3次元非球形離散要素精米モデルの開発-精白米形状変化の推定法-.
美味技術学会第14回例会資料集.
pp.16-17. -
Drying kinetics and quality of tomatoes for cooking dehydrated by a vacuum-microwave method International conference
Takahiro Orikasa, Syoji Koide, Hana Sugawara, Yoshiki Muramatsu, Manasikan Thammawong, Takeo Shiina, Akio Tagawa
29th International Horticultural Congress 2014.08
Event date: 2014.08
Language:English Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:Brisbane, AU
Drying kinetics and quality of tomatoes for cooking dehydrated by a vacuum-microwave method.
29th International Horticultural Congress.
Presentation ID: 6944. -
試験用横型研削式3次元非球形離散要素精米モデルの開発-ロール回転数による精白米形状変化の予測法-
坂口栄一郎,榊原辰雄,川上昭太郎,村松良樹,福森 武,松島秀昭
農業食料工学会 平成26年度(第50回)関東支部年次大会 2014.08 農業食料工学会関東支部
Event date: 2014.08
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:静岡製機株式会社 エコパスタジアム(静岡県袋井市)
試験用横型研削式3次元非球形離散要素精米モデルの開発-ロール回転数による精白米形状変化の予測法-.
農業食料工学会関東支部年次報告.
pp.6-7. -
実用竪型研削式3次元離散要素精米モデルの開発-球粒子を用いた妥当性の検討-
橋本悠希,坂口栄一郎,榊原辰雄,川上昭太郎,村松良樹,福森 武,松島秀昭
農業食料工学会 平成26年度(第50回)関東支部年次大会 2014.08 農業食料工学会関東支部
Event date: 2014.08
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:静岡製機株式会社 エコパスタジアム(静岡県袋井市)
実用竪型研削式3次元離散要素精米モデルの開発-球粒子を用いた妥当性の検討-.
農業食料工学会関東支部年次報告.
pp.8-9. -
Estimation of Bacillus Stearothermophilus kinetic parameters of inactivation using a sublethal adaptation model in conduction-heated foods International conference
Kirk D. Dolan, Yoshiki Muramatsu, Dharmendra K. Mishra
IAFP (International Association for Food Protection) 2014 Annual meeting 2014.08 IAFP (International Association for Food Protection)
Event date: 2014.08
Language:English Presentation type:Poster presentation
Venue:Indianapolis, Indiana, USA
Estimation of Bacillus Stearothermophilus kinetic parameters of inactivation using a sublethal adaptation model in conduction-heated foods.
IAFP 2014 Annual meeting.
Presentation ID: P2-168 -
Rapid Inverse Method to Measure Thermal Diffusivity of Low-Moisture Foods International conference
Yoshiki Muramatsu, Ibrahim Greiby, Dharmendra K. Mishra, Kirk D. Dolan
2014 IFT (Institute of Food Technologists) Annual meeting & Food Expo 2014.07 IFT (Institute of Food Technologists)
Event date: 2014.07
Language:English Presentation type:Poster presentation
Venue:New Orleans, Louisiana, USA
Rapid Inverse Method to Measure Thermal Diffusivity of Low-Moisture Foods.
2014 IFT Annual meeting & Food Expo.
Presentation ID: 024-36 -
乾燥米飯の保存特性および吸水特性に関する基礎的研究
小出章二,小出冬奈,折笠貴寛,村松良樹,武田純一
第73回農業食料工学会年次大会 2014.05 農業食料工学会
Event date: 2014.05
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:琉球大学
乾燥米飯の保存特性および吸水特性に関する基礎的研究.
第73回農業食料工学会年次大会講演要旨.
pp.136. -
実用竪型研削式3次元離散要素精米モデルの開発-実用粒子数への対応-
橋本悠希,坂口栄一郎,川上昭太郎,村松良樹,榊原辰雄,福森 武,松島秀昭
第73回農業食料工学会年次大会 2014.05 農業食料工学会
Event date: 2014.05
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:琉球大学
実用竪型研削式3次元離散要素精米モデルの開発-実用粒子数への対応-.
第73回農業食料工学会年次大会講演要旨.
pp.210. -
試験用横型研削式3次元非球形離散要素精米モデルの開発-精米条件が粒子運動状態に及ぼす影響-
坂口栄一郎,川上昭太郎,村松良樹,榊原辰雄,福森 武,松島秀昭
第73回農業食料工学会年次大会 2014.05 農業食料工学会
Event date: 2014.05
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:琉球大学
試験用横型研削式3次元非球形離散要素精米モデルの開発-精米条件が粒子運動状態に及ぼす影響-.
第73回農業食料工学会年次大会講演要旨.
pp.209. -
Factors Influencing Design of Test Cell for Microbial Inactivation Studies in Low-Moisture Foods International conference
Yoshiki Muramatsu, Kirk D. Dolan
Conference of Food Engineering 2014 2014.04
Event date: 2014.04
Language:English Presentation type:Poster presentation
Factors Influencing Design of Test Cell for Microbial Inactivation Studies in Low-Moisture Foods.
Conference of Food Engineering 2014. -
酒造用研削式3次元離散要素精米モデルの開発-試験用と実用についての現状-
坂口栄一郎,橋本悠希,榊原辰雄,川上昭太郎,村松良樹,福森武,松島秀昭
美味技術学会 2013年度例会 2013.10 美味技術学会
Event date: 2013.10 - 2013.11
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:食と農の科学館(茨城県つくば市)
酒造用研削式3次元離散要素精米モデルの開発-試験用と実用についての現状-.
美味技術学会 2013年度例会. -
食品の熱物性値-測定法,推算法とその応用-
村松良樹
第40回食品の物性に関するシンポジウム 2013.09 食品物性シンポジウム運営委員会
Event date: 2013.09
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (invited, special)
Venue:香川県高松市(ルポール讃岐)
食品の熱物性値-測定法,推算法とその応用-.
第40回食品の物性に関するシンポジウム講演要旨集.
pp.1-4. -
試験用横型研削式3次元非球形離散要素精米モデルの開発 -実用粒子数への対応-
坂口栄一郎,榊原辰雄,川上昭太郎,村松良樹,福森 武,松島秀昭
第72回農業食料工学会年次大会 2013.09 農業食料工学会
Event date: 2013.09
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:帯広畜産大学
試験用横型研削式3次元非球形離散要素精米モデルの開発 -実用粒子数への対応-.
第72回農業食料工学会年次大会講演要旨.
pp.132. -
実用竪型研削式3次元離散要素精米モデルの開発 -ロール形状が球形粒子の運動に及ぼす影響について-
橋本悠希,坂口栄一郎,榊原辰雄,川上昭太郎,村松良樹,福森 武,松島秀昭
第72回農業食料工学会年次大会 2013.09 農業食料工学会
Event date: 2013.09
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:帯広畜産大学
実用竪型研削式3次元離散要素精米モデルの開発 -ロール形状が球形粒子の運動に及ぼす影響について-.
第72回農業食料工学会年次大会講演要旨.
pp.133. -
Analysis of temperature dependency of quality change during far-infrared drying of komatsuna leaves International conference
Takahiro Orikasa, Shintaro Okamoto, Toshikazu Komoda, Sakiko Hatanaka Chiyuki Togashi, Yoshiki Muramatsu, Shoji Koide, Takeo Shiina, Akio Tagawa
VI International Conference on Managing Quality in Chains (MQUIC 2013) 2013.09
Event date: 2013.09
Language:English Presentation type:Poster presentation
Venue:Cranfield, UK
Analysis of temperature dependency of quality change during far-infrared drying of komatsuna leaves.
VI International Conference on Managing Quality in Chains.
Presentation ID: MQUIC128. -
ヒートポンプを用いた暖房における省エネルギー条件
佐藤正好,坂口栄一郎,川上昭太郎,村松良樹
2013年度農業施設学会大会 2013.08 農業施設学会
Event date: 2013.08
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:岐阜大学
ヒートポンプを用いた暖房における省エネルギー条件.
農業施設学会大会講演要旨.
pp.55-56. -
実用竪型研削式3次元離散要素精米モデルの開発-球形粒子の運動について-
橋本悠希,坂口栄一郎,榊原辰雄,川上昭太郎,村松良樹,福森 武,松島秀昭
農業食料工学会 平成25年度(第49回)関東支部年次大会 2013.08 農業食料工学会関東支部
Event date: 2013.08
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:東京農工大学
実用竪型研削式3次元離散要素精米モデルの開発-球形粒子の運動について-.
農業機械学会関東支部年次報告.
pp.42-43. -
Simultaneous estimation of thermophysical properties and modeling of heat trasnfer for selected seafood International conference
Y. Muramatsu, E. Sakaguchi, S. Kawakami, T. Orikasa, A. Tagawa
2013 IFT (Institute of Food Technologists) Annual meeting & Food Expo 2013.07 IFT (Institute of Food Technologists)
Event date: 2013.07
Language:English Presentation type:Poster presentation
Venue:Chicago, Illinois, USA
Simultaneous estimation of thermophysical properties and modeling of heat trasnfer for selected seafood.
2013 IFT Annual meeting & Food Expo.
Presentation ID: 031-132