Misc - KAZAMI Machiko
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紅茶の製造工程における生物活性および物理化学的特性の変化 Invited
風見真千子
日本食品保蔵科学会誌 49 ( 5 ) 2023.09
Language:Japanese Publishing type:Book review, literature introduction, etc.
Journal of food scienceに掲載された『Changes of some bioactive and physicochemical properties during the black tea processing』という学術論文の内容を、日本語でわかりやすく解説した。
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ナツメ種子由来タンパク質加水分解物の物理化学的特性、抗酸化活性、ACE阻害活性 Invited
風見真千子
日本食品保蔵科学会誌 49 ( 3 ) 163 - 163 2023.05
Language:Japanese Publishing type:Article, review, commentary, editorial, etc. (scientific journal)
Journal of food scienceに掲載された『Physico-chemical properties, antioxidant activity, and ACE inhibitory activity of protein hydrolysates from wild jujube seed』という学術論文の内容を、日本語でわかりやすく解説した。
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高圧処理が発酵粗みじん唐辛子のテクスチャ品質に与える影響 Invited
日本食品保蔵科学会誌 49 ( 3 ) 163 - 163 2023.05
Language:Japanese Publishing type:Article, review, commentary, editorial, etc. (scientific journal)
Journal of food scienceに掲載された『High pressure processing improves the texture quality of fermented minced pepper by maintaining pectin characteristics during storage』という学術論文の内容を、日本語でわかりやすく解説した。
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プロテアーゼを卵殻膜に固定化したコラーゲンペプチドの抗骨粗鬆症能評価 Invited
風見真千子
日本食品保蔵科学会誌 49 ( 3 ) 163 - 163 2023.05
Language:Japanese Publishing type:Book review, literature introduction, etc.
Journal of food scienceに掲載された『Evaluation on antiosteoporosis of collagen peptides prepared by immobilized protease with eggshell membrane』という学術論文の内容を、日本語でわかりやすく解説した。
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有頭および無頭赤エビ(Solenocera crassicornis)のカテプシンB活性の解析と貯蔵による品質への影響 Invited
風見真千子
日本食品保蔵科学会誌 49 ( 1 ) 51 - 51 2023.01
Language:Japanese Publishing type:Article, review, commentary, editorial, etc. (scientific journal)
Journal of food scienceに掲載された『Investigation of the activity of cathepsin B in red shrimp (Solenocera crassicornis) and its relation to the quality of muscle proteins during chilled and frozen storage』という学術論文の内容を、日本語でわかりやすく解説した。
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パルス光が玄米の発芽およびγ-アミノ酪酸合成に与える影響 Invited
風見真千子
日本食品保蔵科学会誌 49 ( 1 ) 51 - 51 2023.01
Language:Japanese Publishing type:Article, review, commentary, editorial, etc. (scientific journal)
Journal of food scienceに掲載された『Effects of pulsed light on germination and gamma-aminobutyric acid synthesis in brown rice』という学術論文の内容を、日本語でわかりやすく解説した。
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コーヒーシルバースキン由来の植物ステロール酸化生成物 Invited
風見真千子
日本食品保蔵科学会誌 49 ( 1 ) 51 - 51 2023.01
Language:Japanese Publishing type:Article, review, commentary, editorial, etc. (scientific journal)
Journal of food scienceに掲載された『Phytosterol oxidation products from coffee silverskin』という学術論文の内容を、日本語でわかりやすく解説した。
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牡丹種子油の揮発性成分分析および貯蔵中の酸化の影響 Invited
風見真千子
日本食品保蔵科学会誌 48 ( 5 ) 243 - 243 2022.09
Language:Japanese Publishing type:Article, review, commentary, editorial, etc. (scientific journal)
Journal of food scienceに掲載された『Volatile composition analysis of tree peony (Paeonia section Moutan DC.) seed oil and the effect of oxidation during storage』という学術論文の内容を、日本語でわかりやすく解説した。
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低温貯蔵した生および凍結融解ホタテガイ貝柱の刺身原料としての識別 Invited
風見真千子
日本食品保蔵科学会誌 48 ( 5 ) 243 - 243 2022.09
Language:Japanese Publishing type:Article, review, commentary, editorial, etc. (scientific journal)
Journal of food scienceに掲載された『Differentiation between fresh and frozen-thawed scallop adductor muscle as raw materials for sashimi during cold storage』という学術論文の内容を、日本語でわかりやすく解説した。
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乳酸発酵中におけるキュウリ漬物の遊離アミノ酸プロファイルの変化 Invited
風見真千子
日本食品保蔵科学会誌 48 ( 5 ) 243 - 243 2022.09
Language:Japanese Publishing type:Article, review, commentary, editorial, etc. (scientific journal)
Journal of food scienceに掲載された『Changes in the free amino acid profile of pickling cucumber during lactic acid fermentation』という学術論文の内容を、日本語でわかりやすく解説した。
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17系統の新鮮なキウイフルーツの揮発性物質、カロテノイド代謝産物および無機成分の比較分析 Invited
風見真千子
日本食品保蔵科学会誌 48 ( 3 ) 147 - 147 2022.05
Language:Japanese Publishing type:Book review, literature introduction, etc.
Journal of food scienceに掲載された『Comparative analysis of volatile and carotenoid metabolites and mineral elements in the flesh of 17 kiwifruit』という学術論文の内容を、日本語でわかりやすく解説した。
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農薬処理がキウイフルーツの栄養価に与える影響 Invited
風見真千子
日本食品保蔵科学会誌 48 ( 3 ) 147 - 147 2022.05
Language:Japanese Publishing type:Book review, literature introduction, etc.
Journal of food scienceに掲載された『Effects of different pesticides treatments on the nutritional quality of kiwifruit』という学術論文の内容を、日本語でわかりやすく解説した。
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α-アミラーゼ添加による乾麺の品質改良 Invited
風見真千子
日本食品保蔵科学会誌 48 ( 3 ) 147 - 147 2022.05
Language:Japanese Publishing type:Book review, literature introduction, etc.
Journal of food scienceに掲載された『Journal of food scienceに掲載された『The addition of alpha amylase improves the quality of Chinese dried noodles』という学術論文の内容を、日本語でわかりやすく解説した。
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豚肉由来筋原線維タンパク質のゲル特性に筋形質タンパク質の酸化が与える影響 Invited
風見真千子
日本食品保蔵科学会誌 48 ( 1 ) 39 - 39 2022.01
Language:Japanese Publishing type:Book review, literature introduction, etc.
Journal of food scienceに掲載された『Effect of sarcoplasmic proteins oxidation on the gel properties of myofibrillar proteins from pork muscles』という学術論文の内容を、日本語でわかりやすく解説した。
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単離したサツマイモデンプンの特性とサツマイモフライのテクスチャ特性との関係 Invited
風見真千子
日本食品保蔵科学会誌 48 ( 1 ) 39 - 39 2022.01
Language:Japanese Publishing type:Book review, literature introduction, etc.
Journal of food scienceに掲載された『Relationships between isolated sweetpotato starch properties and textural attributes of sweetpotato French fries』という学術論文の内容を、日本語でわかりやすく解説した。
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家畜種、飼育地域、泌乳段階が異なる乳の微量元素組成を用いた識別 Invited
風見真千子
日本食品保蔵科学会誌 48 ( 1 ) 39 - 39 2022.01
Language:Japanese Publishing type:Book review, literature introduction, etc.
Journal of food scienceに掲載された『Discrimination of goat, buffalo, and yak milk from different livestock, regions, and lactation using microelement contents』という学術論文の内容を、日本語でわかりやすく解説した。
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ニンニクフラボノイドはL02細胞においてH2O2誘導性酸化障害を軽減しHepG2細胞においてBcl-2/Caspase経路を介したアポトーシスを誘導する Invited
風見真千子
日本食品保蔵科学会誌 47 ( 5 ) 269 - 269 2021.10
Language:Japanese Publishing type:Book review, literature introduction, etc.
Journal of food scienceに掲載された『Garlic flavonoids alleviate H2O2 induced oxidative damage in L02 cells and induced apoptosis in HepG2 cells by Bcl-2/Caspase pathway』という学術論文の内容を、日本語でわかりやすく解説した。
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高密度超音波処理がイトヨリダイすり身のゲル化に及ぼす影響 Invited
風見真千子
日本食品保蔵科学会誌 47 ( 5 ) 269 - 269 2021.10
Language:Japanese Publishing type:Book review, literature introduction, etc.
Journal of food scienceに掲載された『High-intensity ultrasound improves threadfin bream surimi gelation at low NaCl contents』という学術論文の内容を、日本語でわかりやすく解説した。
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パイナップルの皮から精製したブロメラインの特性評価 Invited
風見真千子
日本食品保蔵科学会誌 47 ( 5 ) 269 - 269 2021.10
Language:Japanese Publishing type:Book review, literature introduction, etc.
Journal of food scienceに掲載された『Purification and characterization of bromelain from pineapple (Ananas comosus L.) peel waste』という学術論文の内容を、日本語でわかりやすく解説した。
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イオン強度とpHの変化がオーツ麦タンパク質の溶解度に与える影響 Invited
風見真千子
日本食品保蔵科学会誌 47 ( 3 ) 161 - 161 2021.05
Language:Japanese Publishing type:Book review, literature introduction, etc.
Journal of food scienceに掲載された『Sensitivity of oat protein solubility to changing ionic strength and pH』という学術論文の内容を、日本語でわかりやすく解説した。