Presentations -
-
Production of fish sauce using Chlorophthalmus borealis and analysis of its components
Taniguchi Yamada Akiko, Sato Yuko, Tukidate Kasumi, Kazami Machiko, Noguchi Haruko, Kuroda YTakahiro
2024.06
Event date: 2024.06 - 2024.07
Language:Japanese
-
Use of compost made from sea squirt shells produced in Iwate Prefecture and the effect of crops
Taniguchi Yamada Akiko, Abe Kenta, Kazami Machuko, Noguchi Haruko, Sato Yuko, Mitarai Yozo
Japan Society for Food Education 2024.07 Japan Society for Food Education
Event date: 2024.06 - 2024.07
Country:Japan
-
高知県産ナスSolanum melongenaの品種の違いによる食品成分の比較
谷口(山田)亜樹子,風見真千子,野口治子,吉田真史,佐藤広顕,内野昌孝
日本食品科学工学会第70回記念大会 2023.08
Event date: 2023.08
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
-
官能評価センサーを活用した新規導入果物ペピーノの美味しさの比較・解析
大目紗葵・風見真千子・野口治子・谷口亜樹子・池濱清治・吉田浩一・ 佐藤広顕
一般社団法人日本食品保蔵科学会 第 72 回(熊本)大会 2023.06
Event date: 2023.06
-
調味料添加によるイカ塩辛中の酵素活性
和田佳苗、佐藤祐子、谷口(山田)亜樹子
一般社団法人日本食品保蔵科学会 第 72 回(熊本)大会 2023.06
Event date: 2023.06
-
岩手県産ホヤの食品の一般成分と商品開発
谷口(山田)亜樹子、風見真千子、野口治子、 御手洗洋蔵、佐藤広顕
一般社団法人日本食品保蔵科学会 第 72 回(熊本)大会 2023.06
Event date: 2023.06
Presentation type:Oral presentation (general)
-
低利用及び未利用資源の食品素材としての 有効活用に関する研究
谷口(山田)亜樹子
一般社団法人日本食品保蔵科学会 第 72 回(熊本)大会 2023.06 日本食品保蔵科学会
Event date: 2023.06
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (invited, special)
Venue:熊本
-
キヌア発芽種子の食品への利用
菊池萌伽、風見真千子、野口治子、谷口(山田)亜樹子
日本食品科学工学会 令和5年度関東支部大会 2023.03
Event date: 2023.03
-
国内産コーヒーチェリーのポリフェノールの比較
江幡茜 1 、菊野日出彦 2 、風見真千子 1 、谷口亜樹子 1 、野口治子 1
日本食品科学工学会 令和5年度関東支部大会 2023.03
Event date: 2023.03
-
国産コムギふすまの特性
岩本萌々乃 1 、西尾善太 2 、風見真千子 1 、谷口亜樹子 1 、野口治子 1
日本食品科学工学会 令和5年度関東支部大会 2023.03
Event date: 2023.03
-
スリランカ産サラシアエキス粉末の食品の一般成分
堀川未琴、風見真千子、野口治子、谷口(山田)亜樹子
日本食品科学工学会 令和5年度関東支部大会 2023.03
Event date: 2023.03
-
Elucidation of food functionality of farmed Sargassum horneri for the purpose of global warming countermeasures International coauthorship International conference
Akiko Yamada Taniguchi, Machiko Kazami and Haruko Noguchi
iss2023 International Seaweed Symposium 2023.02
Event date: 2023.02
Language:English Presentation type:Poster presentation
Country:Australia
-
サツマイモ栽培における未利用資源「ホヤ殻」施用の影響 -SDGsを意識した栽培学習プログラムの提案-
御手洗洋蔵、谷口(山田)亜樹子
実践総合農業会 2022.12
Event date: 2022.12
Language:Japanese
-
高知県産ニラAllium tuberosumの品種の違いによる食品成分の比較
○谷口(山田)亜樹子,風見真千子,野口治子、 内野昌孝,吉田真史,佐藤広顕
日本食品科学工学会 第69回大会 2022.08
Event date: 2022.08
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
-
国内産食用花由来ポリフェノールの機能性の比較
国際会議 大場安奈、風見真千子、谷口(山田)亜樹子、野口治子
日本食品科学工学会 第69回大会 2022.08
Event date: 2022.08
-
コーヒーチェリーのポリフェノールの定量および抗酸化性の影響 International conference
杉村智也、風見真千子、野口治子、谷口(山田)亜樹子
日本食品分析学会令和3年度学術集会 2021.09 日本食品分析学会令和3年度学術集会
Event date: 2021.09
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
-
レディーサラダ大根の食品機能について International conference
武藤信吾、雑賀瑞季、谷口(山田)亜樹子
2021.06
Event date: 2021.06
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
-
ヌルデ葉の麹菌を利用した鎌倉時代「醤」の検証と応用 International conference
谷口(山田)亜樹子、浦川由美子、山田雅子、他
第9回日本食育学会学術大会 2021.06
Event date: 2021.06
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
-
「産学連携」におけるレシピ開発を通じた演習授業の有用性について
野口治子、田邊諒亮、長岡雅彦、鈴木清司、高橋春幸、青沼一彦、風見真千子、谷口(山田)亜樹子
第9回日本食育学会学術大会 2021.06
Event date: 2021.06
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
-
青森県産りんごの各品種の成分特性 International conference
伊藤光、河瀬眞琴、谷口(山田)亜樹子
第9回日本食育学会学術大会 2021.06
Event date: 2021.06
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)