Presentations -
-
Storage of seed ginger rhizomes under constant temperature
Soneda, K., M. Yoshida and T. Baba
2019.09
Event date: 2019.09
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:Shimane University
-
海上コンテナによる輸出を想定した「なると金時」の高温処理による低温障害軽減
吉田実花・西尾麻衣子・馬場正・兼田朋子
日本食品保蔵科学会第68回大会 2019.06
Event date: 2019.06
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:於 中村学園大学
サツマイモ「なると金時」は低温で糖化するが、同時に低温障害が発生する。高温処理は低温障害の軽減に効果的とされるが、低温障害の症状別に詳細に調査した結果、高温処理により腐敗・軟化は抑制できるが、褐変・す入りは抑制できないもしくは助長されることが明らかとなった。
-
Quality maintenance of fresh-cut Japanese pear in modified atmosphere packaging with high oxygen and carbon dioxide levels
Aoki, K., M. Yoshida, T. Baba
2018.11
Event date: 2018.11
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
-
Active modified atmosphere packaging extends shelf-life of fresh-cut cabbage
Aoki, K., M. Yoshida, T. Baba, M. Okabe
2018.11
Event date: 2018.11
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
-
Long-term storage conditions of the locally produced apples for fresh-cut supplied during the summer season of the following year
Murano, Y., M. Yoshida, T. Baba, M. Yamaguchi
2018.11
Event date: 2018.11
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
-
Seasonal and interannual variation in the quality of calamondin (xCitrofortunella microcarpa ) fruits harvested at different stages of maturity International conference
Yoshida, M., T. Baba, Y. Kawai, J.U. Agravante, E.P. Serrano.
ISSAAS 2018.10 ISSAAS
Event date: 2018.10
Language:English Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:Malaysia (Riverside Majestic Hotel)
産地、収穫時期、熟度の異なるカラマンシー果実の品質を測定した。
雨の多いNueva Ecija産のアスコルビン酸含量は低かった。価格が低下するピークシーズンの果実をジュース加工することで、収穫後の果実のロスを減らすことができるが、果汁率の面からyellow、orangeの熟度の果実がより加工に適していることが明らかとなった。 -
Harvest months and prestorage heating condition affect the alleviation of chilling injury of tomato fruit
Ohno, M., M. Yoshida, T. Baba, M. Yamaguchi, N. Toda, M. Midorikawa, M. Taniguchi, A. Yamashita, R. Miyashita and A. Hino
2018.09
Event date: 2018.09
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:Kagoshima University Koorimoto Campus
-
「のらぼう菜」( Brassica napus L.) の収穫時期別抗酸化活性
吉田実花, 曽我綾香, 吉田誠 , 甲斐茂美
園芸学会 平成30年度春季大会 2018.03 一般社団法人 園芸学会
Event date: 2018.03
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:於 近畿大学農学部
-
神奈川県産ウンシュウミカンの機能性成分含有量の調査
吉田実花, 曽我綾香, 聖代橋史佳, 吉田誠
農産物流通技術研究会 第8回研究発表会 2017.11 農産物流通技術研究会
Event date: 2017.11
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:科学技術館
-
Combination of stone cellars and 1-MCP treatment for long-term storage of `Fuji' apples
Yoshida, M., M. Nimura, T. Baba , M. Yamaguchi , Y. Ito and Y. Takahashi
2017.03 The Japanese Society for Horticultural Science
Event date: 2017.03
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
-
フロリダ産グレープフルーツの雪室を利用した長期貯蔵
大北 和, 松永佳織, 吉田実花, 馬場正, 山口正己, 伊藤親臣, 高橋雄一郎, 大場ゆかり, 坂本恵津子
農産物流通技術研究会 第6回研究発表会 2015.11 農産物流通技術研究会
Event date: 2015.11
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:東京都中小企業振興公社 秋葉原庁舎
雪室でフロリダ産グレープフルーツを長期貯蔵する技術として、コンディショニング処理の有効性を立証した。
-
Effects of benzyladenine and light on Calamomdin (x Citrofortunella microcarpa) postharvest fruit color and quality International conference
Y. Kawai., T. Baba, M. Yoshida, J.U. Agravante, D. R. Del Carmen
ISSAAS 2015.11 ISSAAS
Event date: 2015.11
Language:English Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:東京農業大学世田谷キャンパス
収穫後のカラマンシー果実にBA処理を行い、光環境を変えて貯蔵したところ、BA+暗黒で緑色維持の効果が高かった。
-
Antioxidant capacity of calamondin (X Citrofortunella microcarpa) fruits and commercial beverage products in the philippines International conference
Yoshida, M., T. Baba, Y. Kawai, J.U. Agravante and D. R. Del Carmen
ISSAAS 2015.11 ISSAAS
Event date: 2015.11
Language:English Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:東京農業大学世田谷キャンパス
カラマンシー果実の抗酸化能を評価し、また飲料加工した場合の抗酸化能の変化を測定した。
-
Effects of rainy season pruning of flowering of calamondin (×CCitrofortunella microcarpa) International conference
Masuyama, K.Y. Kawai., T. Baba, M. Yoshida, J.U. Agravante, D. R. Del Carmen
ISSAAS 2015.11 ISSAAS
Event date: 2015.11
Language:English Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:Tokyo University of agrivculture (Setagaya Campus)
カラマンシーの収穫時期をずらすために、夏期剪定を行い、開花時期の調節に成功した。
-
Combination of snow cellars and 1-MCP treatment for long-term storage of `Fuji' apples
Yoshida, M., F. Umeshima, T. Baba , M. Yamaguchi , Y. Ito and Y. Takahashi
2015.09
Event date: 2015.09
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
-
Quality assessment of calamondin (x Citrofortunella microcarpa) fruit to determine the maturity and postharvest handling suitable for processing International conference
Yoshida, M., S. Yamada, T. Baba, Y. Kawai, J.U. Agravante, E.P. Serrano
ISSAAS 2014.11 ISSAAS
Event date: 2014.11
Language:English Presentation type:Poster presentation
Venue:東京農業大学世田谷キャンパス
通常、熟した果実は価格が低下するため収穫されないが、加工に利用できる可能性が示された。また、MA包装により常温でも果実品質が保持された。
-
フィルム包装によるカラマンシー果実の果皮の黄化抑制 International conference
山田祥, 吉田実花, 馬場正, 河合義隆, J.U.Agravante, A.M.D.Espigo, E.B.Esguerra
農産物流通技術研究会 第5回研究発表会 2014.10 農産物流通技術研究会
Event date: 2014.10
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:南青山会館
フィリピン原産カンキツのカラマンシーについて、緑色保持のために最適なフィルムを探索した。通常の厚さをもったLDPEでも鮮度保持効果があった。
-
Long-term storage of apple using marine reefer which has precise temperature
Yoshida, M., N. Arai, T. Baba, M. Yamaguchi, T. Kurata, R. Osaki and M. Taniguchi
2013.12
Event date: 2013.12
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
-
Long period storage of `Fuji' apple using snow cellars
Yoshida, M., D. Nakano, T. Baba, M. Yamaguchi, Y. Ito and K. Waguri
2012.11
Event date: 2012.11
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
-
Evaluation of the antioxidant activity of apples using oxygen radical absorbance capacity(ORAC)
Yoshida, M., D. Nakano, T. Baba , M. Yamaguchi , Y. Ito and K. Waguri
2012.09
Event date: 2012.09
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)