Presentations -
-
0℃付近で貯蔵した黄色系キウイフルーツ5 品種における低温障害発生の品種間差異
田村槙子・荒井那由他・杉田交啓・酒井知也・大八木康平・齋藤修平・吉田実花・馬場正
園芸学会令和7年度春季大会 2025.03 一班社団法人園芸学会
Event date: 2025.03
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:日本大学生物資源科学部
国内で栽培されている黄色系キウイフルーツ5品種の低温障害症状を観察し、0℃付近で貯蔵した場合の低温障害発生を比較した。品種によって低温耐性に違いがみられ、品種を選択することによる長期貯蔵の可能性を示した。
-
栽培中の遠赤色光補光処理による収穫後のトマト果実への低温耐性の付与
安藤明日美・小泉明嗣・齋藤修平・吉田実花・馬場正
園芸学会令和7年度春季大会 2025.03 一班社団法人園芸学会
Event date: 2025.03
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:日本大学生物資源科学部
収穫後のトマト果実に低温耐性を付与するために栽培中に遠赤色光補光処理を行った。その結果冬期収穫果で低温耐性の付与効果が認められた。
-
Ripening characteristics and shelf life extension through chitosan coating of imported avocado from Michoacán, Mexico
Ishimado, H., S. Saito, M. Yoshida and T. Baba
2024.03
Event date: 2024.03
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
-
High relative humidity enhances chilling tolerance of banana fruit
Hama, K., A. Koizumi, S. Saito, M. Yoshida, T. Baba
2024.03
Event date: 2024.03
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
-
異なる分子量のキトサンコーティングによる輸入アボカド果実の成熟遅延
石間戸洋希・齋藤修平・吉田実花・馬場正
農産物流通技術研究会「第14回研究発表会」 2023.12 農産物流通技術研究会
Event date: 2023.12
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:科学技術館 第一会議室
分子量の異なるキトサンコーティングによって、輸入アボカドの成熟遅延効果を確認した。
-
フィリピン・ベンゲット州産レタス及びキャベツの収穫後損失
齋藤修平・石間戸洋希・安部由香子・吉田実花・馬場正
農産物流通技術研究会「第14回研究発表会」 2023.12 農産物流通技術研究会
Event date: 2023.12
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:科学技術館 第一会議室
フィリピン産のレタスとキャベツについて、市場までの輸送方法と収穫後の重量減少を調査した。
-
Effect of 1-methylcyclopropene on ripening of avocado fruit imported to Japan International conference
Ishimado, H. , S. Saito , M. Yoshida , T. Baba
ISSAAS International Congress 2023 2023.11
Event date: 2023.11
Language:English Presentation type:Oral presentation (general)
Country:Philippines
-
収穫後のモモ果実における低温耐性と低温障害軽減のための高温処理
柳炫至・吉田実花・馬場正
園芸学会令和5年度春季大会 2023.03
Event date: 2023.03
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:龍谷大学 瀬田キャンパス
-
夏と冬に収穫しフィルム包装したクレソンの収穫後の品質変化
船本崇太・吉田実花・馬場正
農産物流通技術研究会「第13回研究発表会」 2022.12
Event date: 2022.12
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:科学技術館 第三会議室
-
Active modified atmosphere packaging to prolong the shelf-life of fresh-cut pineapple
Okutsu.C., M,Yoshida., T.Baba
2021.12 Japan Technical Institute of Food Distribution
Event date: 2021.12
Language:English Presentation type:Oral presentation (general)
-
Active modified atmosphere packaging to prolong the shelf-life of fresh-cut apple
Mika Yoshida, Katsumi Kubo, Yuki Murano, Tadashi Baba
2021.09
Event date: 2021.09
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
-
Effects of different storage temperatures and 1-MCP treatment on postharvest life of five Japanese plum cultivars Japanese Japanese
Mayu Hoyano, Mika Yoshida, Tadashi Baba
2021.03
Event date: 2021.03
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
-
桃熟期のトマト果実におけるヒートショック処理による着色遅延効果 International conference
原大樹, 尾崎敦, 吉田実花, 馬場正
農産物流通技術研究会「第11回研究発表会」 2020.06
Event date: 2020.06
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:科学技術館 第三会議室
-
Effect of modified atmosphere packaging on green color retention of stored 'Kikuchi lemon' fruit
Arai, N., S. Amagi, T. Ozaki, M. Kuraki, M. Nakata, M. Yoshida and T. Baba
2020.03
Event date: 2020.03
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
-
Effect of storage conditions of tubers on subsequent growth and development of calla lily
Takamatsu, R., F. Hanabata, K. Soneda, M. Yoshida and T. Baba
2020.03
Event date: 2020.03
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
-
Effect of heat shock treatment on anthocyanins and aroma components of raspberry fruit 'Indian summer'
Kawabata, M., M. Yoshida, T. Baba, Y. Sekozawa and S.Sugaya
2020.03
Event date: 2020.03
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
-
Long-term storage of squash fruit stored at various temperatures
Umeda, T., M. Yoshida, T. Baba
2019.11
Event date: 2019.11
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
-
Examination of room temperature transport using film packaging of "Kikuchi Lemon" produced in Ogasawara
Arai, N., T. Amagi, T. Ozaki, M. Kuraki, M. Nakata, M. Yoshida, T. Baba
2019.11
Event date: 2019.11
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
-
Physico-chemical responses to storage temperature of calamondin (xCitrofortunella microcarpa ) fruit packed in perforated polyethylene film International conference
Yoshida, M., M. Nakata T. Baba, Y. Kawai, J.U. Agravante
ISSAAS 2019.10 ISSAAS
Event date: 2019.10
Language:English Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:University Putra Malaysia
カラマンシー果実の貯蔵温度に対する反応性を調査するため、異なる6温度帯で1か月間果実を貯蔵した。その結果、20℃以上では腐敗が、3℃以下では低温障害が発生したが、5℃貯蔵では1か月後も品質が保持された。
-
Effects of 1-MCP treatment and storage temperature on internal browning in tree-ripened `Fuji' apples
Yoshida M., T. Baba
2019.09
Event date: 2019.09
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:Shimane University