Presentations -
-
“Cuisine, Cities and Globalization: The Geography of Japanese Food” International conference
Shoko Imai
13th Asian Studies Conference Japan 2009.06
Event date: 2009.06
Language:English Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:上智大学
日本アジア研究会において、都市とグローバル化をキーワードに、日本食の地理学について検討し、発表を行った。
-
“Nobu and After: Westernized Japanese Food and Globalization” International conference
Shoko Imai
Symposium: Globalization, Food and Social Identities in the Pacific Region 2009.02
Event date: 2009.02
Language:English Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:上智大学比較文化研究所
上智大学比較文化研究所主催で開催された食文化とグローバル化に関するシンポジウムにおいて、松久信幸氏の西洋化された日本食がどのように世界に普及しているかについて発表を行った。本稿がきっかけとなり、学術論文2の出版につながった。
-
「『ノブ:ザ・クックブック』におけるジャパニーズフードの再発見」 International conference
今井祥子
身体医文化論研究会,2003年度「食餌と身体」ワークショップ 2004.03
Event date: 2004.03
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Venue:慶應大学
身体と医学、食といったテーマを扱う研究会において、松久信幸氏の料理本を取り上げ、食と身体の関係についての研究発表を行った。本稿の研究が学術論文4の修士論文の基礎的研究となった。