論文 - 小泉 亮輔
-
超高温瞬間殺菌乳および全粉乳還元乳の酵素的凝乳の検討 査読あり
小泉亮輔, 入澤友啓, 多田耕太郎
日本食品保蔵科学会誌 49 ( 4 ) 197 - 201 2023年07月
担当区分:筆頭著者 記述言語:日本語 掲載種別:研究論文(学術雑誌) 出版者・発行元:日本食品保蔵科学会
-
Characterization of the microbiota and chemical properties of pork loins during dry aging 査読あり 国際誌
Akihito Endo, Ryosuke Koizumi, Yozo Nakazawa, Yuh Shiwa, Shintaro Maeno, Yoshihiko Kido, Tomohiro Irisawa, Yoshiki Muramatsu, Kotaro Tada, Masao Yamazaki, Takao Myoda
MicrobiologyOpen 2020年10月
担当区分:筆頭著者 記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
DOI: 10.1002/mbo3.1157
-
Free Amino Acids in Potato (Solanum tuberosum) May Cause Egumi-Taste in Food Products 査読あり 国際誌
Hiroaki Sato, Ryosuke Koizumi, Ryuichi Itoyama, Megumi Ichisawa, Junko Negishi, Rui Sakuma, Tadasu Furusho, Yoshimasa Sagane, Katsumi Takano
Potato Research 62 305 - 314 2019年02月
記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
-
Electronic Nose and Chemical Analysis of Commercial Fish Sauce products Show Country-Specific Preferences 査読あり
Nakano M, Sagane Y, Koizumi R, Ikehama K, Yoshida K, Nakazawa Y, Takano K, Sato H
Food Preservation Science 44 ( 3 ) 125 - 133 2018年06月
記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
-
Introduction of a Data-Driven Approach for Salmon Fish Sauce Production 査読あり
NAKANO Mitsutoshi, SAGANE Yoshimasa, KOIZUMI Ryosuke, NAKAZAWA Yozo, YAMAZAKI Masao, WATANABE Toshihiro, TAKANO Katsumi and SATO Hiroaki
Food Preservation Science 44 ( 3 ) 135 - 143 2018年06月
記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
-
Emu Oil Reduces LPS-Induced Production of Nitric Oxide and TNF-α but not Phagocytosis in RAW 264 Macrophages 査読あり
Miyashita T, Minami K, Ito M, Koizumi R, Sagane Y, Watanabe T, Niwa K.
Journal of Oleo Science 67 ( 4 ) 471 - 477 2018年04月
記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
DOI: 10.5650/jos.ess17228
-
Data describing the flow-mediated vasodilation responses and blood pressure in young adult humans after a single dose of oral edible emu oil 査読あり
Tadayoshi Miyashita, Ryosuke Koizumi, Yoshimasa Sagane, Koichi Niwa, Toshihiro Watanabe, Kazuhiro Minami
Data in Brief 17 631 - 637 2018年02月
記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
-
Clustering of commercial fish sauce products based on an e-panel technique 査読あり
Mitsutoshi Nakano, Yoshimasa Sagane, Ryosuke Koizumi, Yozo Nakazawa, Masao Yamazaki, Kiyoharu Ikehama, Koichi Yoshida, Toshihiro Watanabe, Katsumi Takano, Hiroaki Sato.
Data in Brief 16 515 - 520 2017年12月
記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
-
Data on a single oral dose of camu camu (Myrciaria dubia) pericarp extract on flow-mediated vasodilation and blood pressure in young adult humans 査読あり
Tadayoshi Miyashita, Ryosuke Koizumi, Takao Myoda, Yoshimasa Sagane, Koichi Niwa, Toshihiro Watanabe and Kazuhiro Minami
Data in Brief 17 993 - 999 2017年12月
記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
-
Chemical properties and colors of fermenting materials in salmon fish sauce production 査読あり
Mitsutoshi Nakano, Yoshimasa Sagane, Ryosuke Koizumi, Yozo Nakazawa, Masao Yamazaki, Toshihiro Watanabe, Katsumi Takano, Hiroaki Sato.
Data in Brief 16 483 - 488 2017年11月
記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
-
Data on volatile compounds in fermented materials used for salmon fish sauce production 査読あり
Mitsutoshi Nakano, Yoshimasa Sagane, Ryosuke Koizumi, Yozo Nakazawa, MasaoYamazaki, Toshihiro Watanabe, Katsumi Takano, Hiroaki Sato
Data in Brief 16 154 - 156 2017年11月
記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
-
Reversible Association of the Hemagglutinin Subcomplex, HA-33/HA-17 Trimer, with the Botulinum Toxin Complex 査読あり
Yoshimasa Sagane, Shingo Mutoh, Ryosuke Koizumi, Tomonori Suzuki, Shin-Ichiro Miyashita, Keita Miyata, Tohru Ohyama, Koichi Niwa, Toshihiro Watanabe
The Protein Jornal 36 ( 5 ) 417 - 424 2017年10月
記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
-
Data on the chemical properties of commercial fish sauce products 査読あり
Mitsutoshi Nakano, Yoshimasa Sagane, Ryosuke Koizumi, Yozo Nakazawa, MasaoYamazaki, Toshihiro Watanabe, Katsumi Takano, Hiroaki Sato
Data in Brief 15 658 - 664 2017年10月
記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
-
Safety data on single application of emu and macadamia nut oil on human skin 査読あり
Tadayoshi Miyashita, Ryosuke Koizumi, Yoshimasa Sagane, Kazuhiro Minami, Minoru Ito, Toshihiro Watanabe, Koichi Niwa
Data in Brief 15 720 - 723 2017年10月
記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
-
Data on the sensory evaluation of potatoes (Solanum tuberosum) from different areas of Hokkaido, Japan, performed by untrained young adults 査読あり
Hiroaki Sato, Ryosuke Koizumi, Yozo Nakazawa, Masao Yamazaki, Ryuichi Itoyama, Megumi Ichisawa, Junko Negishi, Rui Sakuma, Tadasu Furusho, Yoshimasa Sagane, Katsumi Takano
Data in Brief 15 397 - 400 2017年09月
記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
-
Data on the weights, specific gravities and chemical compositions of potato (Solanum tuberosum) tubers for food processing from different areas of Hokkaido, Japan 査読あり
Hiroaki Sato, Ryosuke Koizumi, Yozo Nakazawa, Masao Yamazaki, Ryuichi Itoyama, Megumi Ichisawa, Junko Negichi, Rui Sakuma, Tadasu Furusho, Yoshimasa Sagane, Katsumi, Takano
Data in Brief 11 601 - 605 2017年04月
記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
-
アクトミオシンのゲル形成機構と微細構造に及ぼす塩濃度ならびに圧力強度の影響 査読あり
小泉亮輔・入澤友啓・多田耕太郎・鈴木敏郎 筆頭著者
東京農業大学東京農業大学農学集報 60 ( 4 ) 2016年03月
担当区分:筆頭著者 記述言語:日本語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
筋原線維タンパク質であるアクトミオシンの高圧処理または加熱処理によるゲルの形成について検討した。
-
卵黄加圧ゲルの形成機構とその微細構造に与える温度と圧力強度の影響 査読あり
小泉亮輔, 入澤友啓, 多田耕太郎, 鈴木敏郎
日本食品保蔵科学会誌 42 ( 2 ) 51 - 58 2016年03月
担当区分:筆頭著者 記述言語:日本語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
卵黄加圧ゲルのゲル形成条件および形成機構について検討した。
-
中低温での加圧処理がβ-ラクトグロブリンのゲル形成に与える影響 査読あり
小泉亮輔, 入澤友啓, 多田耕太郎, 鈴木敏郎
日本食品保蔵科学会誌 42 ( 2 ) 65 - 70 2016年03月
担当区分:筆頭著者 記述言語:日本語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
β-ラクトグロブリンの高圧処理によるゲルの形成能について検討した。
-
γ -アミノ酪酸 (GABA) 生成乳酸菌を用いた発酵バター様食品の開発とその品質について 査読あり
田中智大, 小泉亮輔, 入澤友啓, 寺島晃也, 多田耕太郎, 鈴木敏郎
日本食品保蔵科学会誌 41 ( 5 ) 207 - 213 2015年09月
記述言語:日本語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
γ-アミノ酪酸生成乳酸菌を用いた発酵バターの製造について検討した。