論文 - 相根 義昌
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ボツリヌス毒素の構造と機能解析から導かれる応用可能性 招待あり
相根義昌、宮下慎一郎
グリーンテクノ情報 19 ( 4 ) 15 - 19 2024年03月
担当区分:筆頭著者, 責任著者 記述言語:日本語 掲載種別:研究論文(大学,研究機関等紀要) 出版者・発行元:NPO法人グリーンテクノバンク
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Characterization of Serotype CD Mosaic Botulinum Neurotoxin in Comparison with Serotype C and A 査読あり 国際共著 国際誌
Shin-Ichiro Miyashita , Shura Karatsu , Mako Fujiishi , I Husn Huang , Yuki Nagashima , Tamaki Morobishi , Keita Hosoya , Tsuyoshi Hata , Min Dong , Yoshimasa Sagane
Toxins 15 ( 2 ) 123 2023年02月
担当区分:最終著者 記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
Botulinum neurotoxin (BoNT), produced by Clostridium botulinum, cleaves proteins involved in neurotransmitter release, thereby triggering flaccid paralyses, which are responsible for botulism. BoNT is classified into seven serotypes (BoNT/A-G); BoNT/A and BoNT/B are used as medical therapeutics and anti-wrinkle reagents. In this study, we investigated the efficacy of BoNT/CD, a mosaic toxin of BoNT/C and BoNT/D, to assess its potential as a therapeutic alternative for BoNT/A. In a cultured neuron assay, BoNT/CD cleaved syntaxin and SNAP-25 with higher efficacy than BoNT/C and BoNT/A. Intramuscularly administrated BoNT/CD induced dose-dependent muscle paralysis, and the paralysis lasted ~21 days in a mouse digit abduction score assay (BoNT/A-induced paralysis lasted ~30 days). BoNT/C failed to induce local paralysis without systemic toxicity. Multiple alignment analyses of the amino acid sequences of the receptor binding domain (HC) of eight BoNT/CDs and two BoNT/Ds showed sequence clustering in five groups. Comparing BoNT/CD strain 003-9 (BoNT/CD003-9) and strain 6813 (BoNT/CD6813) showed that both BoNT/CDs displayed similar efficacies in cultured neurons, but BoNT/CD003-9 displayed higher efficacy in a mouse model than BoNT/CD6813. These findings suggest that BoNT/CD may be a potential alternative for patients who do not respond to existing BoNT-based therapeutics.
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Variants of hemagglutinin-33 in the serotype C botulinum progenitor toxin complex boost its oral toxicity 査読あり
Karatsu Shura, Miyashita Sin-Ichiro, Hata Tsuyoshi, Huang I Hsun, Hosoya Keita, Sagane Yoshimasa
49 ( 1 ) 19 - 28 2023年01月
担当区分:最終著者, 責任著者 記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
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食感と血のような味質を改善した「蝦夷鹿ソーセージ」の開発
中澤 洋三, 森野 達也, 宮下 慎一郎, 南 和広, 相根 義昌
日本食品科学工学会誌 advpub ( 0 ) 2023年
記述言語:日本語 出版者・発行元:公益社団法人 日本食品科学工学会
<p>北海道固有の生物資源であるエゾシカを有効活用するべく,エゾシカ肉の特徴を活かし,独特な臭みや硬い食感などの欠点を改善した「蝦夷鹿ソーセージ」を開発した.粗挽きエゾシカもも肉に粗挽き豚脂20%,砕氷20%,食塩2.4%,砂糖2%,発色剤0.15%,発色助剤0.1%,ポリリン酸塩0.2%,重曹0.4%,ブラックペッパー粗挽き0.6%,オールスパイス0.2%およびセージ0.2%を添加して,手捏ねで混合した後,羊腸に充填し,60℃雰囲気-30分乾燥後,60℃雰囲気-30分燻煙し,中心温度70℃-1分のクッキングで製造した「蝦夷鹿ソーセージ」は,食感と血のような味質が大幅に改善し,シカ肉に特徴的なタンパク質と鉄の含量が高く,脂質の含量が低い栄養特性を有し,肉色の赤さを生かした赤みが強い,官能評価のバランスに優れた製品となった. </p>
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Species-specific gene duplication in Clostridia produces variations of cholesterol-dependent cytolysin with different cytotoxicity 査読あり 国際誌
Keita Hosoya, Shin-Ichiro Miyashita, Shura Karatsu, I-Hsun Huang, Yoshimasa Sagane
Biochemical and Biophysical Research Communications 637 ( 11 ) 240 - 246 2022年12月
担当区分:最終著者, 責任著者 記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
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Complete subunit structure of serotype C and D botulinum progenitor toxin complex induces vacuolation in the specific epithelial cell line 査読あり 国際誌
I-Hsun Huang, Shin-Ichiro Miyashita, Tsuyoshi Hata, Shura Karatsu, Keita Hosoya, Yoshimasa Sagane
Biochemical and Biophysical Research Communications 632 55 - 61 2022年12月
担当区分:最終著者, 責任著者 記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
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長芋パウダーはアイスクリームの安定化剤になるか? 査読あり
中澤 洋三 , 村田 雪乃 , 宮下 慎一郎 , 南 和広 , 相根 義昌
日本食品保蔵科学会誌 48 ( 6 ) 267 - 271 2022年11月
担当区分:最終著者 記述言語:日本語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
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小豆餡の嗜好性と水分および糖度との関係
中澤 洋三, 小暮 早紀, 宮下 慎一郎, 南 和広, 相根 義昌
日本食品科学工学会誌 69 ( 10 ) 473 - 480 2022年10月
記述言語:日本語 出版者・発行元:公益社団法人 日本食品科学工学会
<p>市販小豆餡5種類について, 水分, 糖度, 物性の測定および官能評価を検討したところ, 市販餡にみられる水分条件下 (水分35〜50%) において, 餡の水分が高い試料ほど, 餡のテクスチャー測定における硬さの値が大きくなり, 甘さが低下する傾向がみられた. 餡のテクスチャーによって甘さの感じ方が異なることから, 餡の水分に応じた砂糖の添加量を検討する必要があると考えられた. 一方, 一般的には水分が高くなると, 餡粒子が分散されることにより, 流動性が増し, 硬さが柔らかくなることが予想されるが, 今回の市販餡を使用した試験では, 逆の傾向を示した. そこで, 同一原材料を使用して, 水分または糖度を調整した餡を調製して, 市販餡と同様な試験を検討したところ, 餡の水分が高くなるほど, 餡の硬さが柔らかくなり, 舌触りに有意差は認められないものの, 口溶けが良くなった. また, 水分40%に揃えて, 糖度を高くすると, 硬さは柔らかくなり, 舌触りが滑らかで, 口溶けが良い餡となることがわかった. 嗜好的品質が良好であった水分40%および糖度40%の餡が和菓子やパンの中に入れる餡として, 適度な硬さと口溶け感, 滑らかな舌触りと適度な甘さを示すことがわかった. 餡の「硬さ」は, 餡の口溶け感や舌触り, そして感じる甘さにも関わる重要な嗜好性因子である. 餡の嗜好性に及ぼす餡の水分と糖度の関係について, 本研究でその一端を明らかにできたが, 市販餡に見られたように, 水分の高い餡が硬いテクスチャーを示す場合もあった. 餡の硬さは, 餡の粒子形態に大きく依存することが予想され, 今後は餡の製造方法や副原料の影響を検討し, 餡粒子の形態と餡の物性ならびに嗜好性との関係を詳細に調べていくことが課題である.</p>
DOI: 10.3136/nskkk.69.473
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エミューすじ肉の食品理化学的特性を生かしたドライソーセージの開発
中澤 洋三, 吉田 彩乃, 鹿嶋 陽彦, 佐竹 絵梨, 伊藤 宏華, 為近 夢, 森竹 亮介, 南 和広, 相根 義昌
日本食品科学工学会誌 68 ( 12 ) 447 - 454 2021年12月
記述言語:日本語 出版者・発行元:公益社団法人 日本食品科学工学会
<p>エミューすじ肉の食品理化学的特徴を明らかにした.エミューすじ肉は,牛すじ肉と比較して,高タンパク,低脂肪,高鉄分であり,コラーゲンを豊富に含んでいた.アスコルビン酸ナトリウムを原料肉類に対して0.2 %添加すると,ドライソーセージが明るく,赤みの強い色調へと改善し,適度な硬さと噛みごたえのある製品となった.ソーセージの乾燥期間を4日間とすることで,日本農林規格(JAS)のドライソーセージの基準を満たす水分35 %以下,水分活性0.87未満の製品となった.開発されたエミュードライソーセージは,市販品と遜色ない栄養性と物性を有し,風味以外の嗜好性が良好な製品であった.</p>
DOI: 10.3136/nskkk.68.447
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Airfreight data from Memanbetsu airport correlated to fish and scallop catch in okhotsk subprefecture, Hokkaido, Japan 査読あり 国際誌
Hiroshi Matsumura, Tomohisa Ueda, Yoshimasa Sagane
Data in Brief 31 106006 2020年07月
担当区分:責任著者 記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
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煮小豆中のゴム豆および石豆発生の一要因 査読あり
中澤 洋三, 水嶋 里穂, 南 和広, 相根 義昌
日本食品保蔵科学会誌 = Food preservation science 46 ( 3 ) 111 - 114 2020年07月
記述言語:日本語 掲載種別:研究論文(学術雑誌) 出版者・発行元:日本食品保蔵科学会 ; 1997-
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オホーツク網走産ナガイモより調製した澱粉の特性評価 査読あり
中澤 洋三, 村山 香織, 南 和広, 相根 義昌
日本食品保蔵科学会誌 = Food preservation science 46 ( 1 ) 3 - 8 2020年03月
記述言語:日本語 掲載種別:研究論文(学術雑誌) 出版者・発行元:日本食品保蔵科学会 ; 1997-
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北海道産在来豆の消化性デンプン含量,アミロース含量,遊離糖組成およびアミラーゼ活性 査読あり
中澤 洋三, 海野 つぐみ, 南 和広, 相根 義昌
日本食品保蔵科学会誌 = Food preservation science 45 ( 6 ) 271 - 276 2020年01月
記述言語:日本語 掲載種別:研究論文(学術雑誌) 出版者・発行元:日本食品保蔵科学会
北海道産の在来豆を含む20種類の豆類について,消化性デンプン含量,遊離糖組成およびアミラーゼ活性を明らかにした。各成分の定量値を変量とし,多変量解析に供したところ,種ごとに明確にグルーピングおよびクラスター化され,それらに影響を与えている主要な因子は,消化性デンプン含量,スクロース含量,β-アミラーゼ活性,α-グルコシダーゼ活性であることがわかった。
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Data on the number of passengers using buses in Abashiri city, Hokkaido, from 2013 to 2018 査読あり
Tomohisa Ueda, Akihisa Akazawa, Yoshimasa Sagane
Data in Brief 26 104512 2019年10月
担当区分:責任著者 記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
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Atomic force microscopic image data of botulinum neurotoxin complexes with different molecular sizes 査読あり
Shinichiro Miyashita, Yoshimasa Sagane, Takamasa Uchino, Shura Karatsu, Keita Hosoya, Ihsun Huang, Koichi Niwa, Toshihiro Watanabe, Yoichi Niimura, Tomonori Suzuki
Data in Brief 25 104193 2019年08月
記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
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Data on the correlations among brand value, market capitalization, and consolidated overseas sales ratios of Japanese companies 査読あり
Hiroshi Matsumura, Tomohisa Ueda, Yoshimasa Sagane
Data in Brief 23 103808 2019年04月
記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
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Free Amino Acids in Potato (Solanum tuberosum) May Cause Egumi-Taste in Food Products 査読あり
Hiroaki Sato, Ryosuke Koizumi, Ryuichi Itoyama, Megumi Ichisawa, Junko Negishi, Rui Sakuma, Tadasu Furusho, Yoshimasa Sagane, Katsumi Takano
Potato Research Online First 2019年
記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
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Data on the inhibitory effect of traditional plants from Sri Lanka against tyrosinase and collagenase. 査読あり
Ito J, Hara K, Someya T, Myoda T, Sagane Y, Watanabe T, Wijesekara RGS, Toeda K, Nojima S
Data in brief 20 573 - 576 2018年10月
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Data on volatile compounds produced by serotype D Clostridium botulinum. 査読あり
Nojima S, Myoda T, Toeda K, Niwa K, Watanabe T, Sagane Y
Data in brief 19 393 - 397 2018年08月
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Effect of traditional plants in Sri Lanka on skin fibroblast cell number. 査読あり
Sano K, Someya T, Hara K, Sagane Y, Watanabe T, Wijesekara RGS
Data in brief 19 611 - 615 2018年08月
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Effect of traditional plants in Sri Lanka on skin keratinocyte count. 査読あり
Sano K, Someya T, Hara K, Sagane Y, Watanabe T, Wijesekara RGS
Data in brief 18 727 - 730 2018年06月
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Mining online activity data to understand food consumption behavior: A case of Asian fish sauce among Japanese consumers. 査読あり
Nakano M, Sato H, Watanabe T, Takano K, Sagane Y
Food science & nutrition 6 ( 4 ) 791 - 799 2018年06月
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Electronic nose and chemical analyses of commercial fish sauce products show country-specific preferences 査読あり
Nakano, M., Sagane, Y., Koizumi, R., Ikehama, K., Yochida, K., Nakazawa, Y., Yamazaki, M., Watanabe, T., Takano, K., Sato, H
Food Preservation Science 44 ( 3 ) 125 - 133 2018年05月
記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
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Introduction of a Data-Driven Approach for Salmon Fish Sauce Production 査読あり
Nakano Mitsutoshi, Sagane Yoshimasa, Koizumi Ryosuke, Nakazawa Yozo, Yamazaki Masao, Watanabe Toshihiro, Takano Katsumi, Sato Hiroaki
Food Preservation Science 44 ( 3 ) 135 - 143 2018年05月
記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
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Fibroblast and keratinocyte gene expression following exposure to extracts of neem plant (Azadirachta indica) 査読あり 国際共著 国際誌
Someya, T., Sano, K., Hara, K., Sagane, Y., Watanabe, T., R.G.S. Wijesekara
Data in Brief 16 24 - 46 2018年04月
記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
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Antioxidant activities of traditional plants in Sri Lanka by DPPH free radical-scavenging assay 査読あり 国際共著 国際誌
Kotaro Hara, Takao Someya, Katsura Sano, Yoshimasa Sagane, Toshihiro Watanabe, R. G.S. Wijesekara
Data in Brief 17 870 - 875 2018年04月
記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
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Fibroblast and keratinocyte gene expression following exposure to the extracts of holy basil plant (Ocimum tenuiflorum), malabar nut plant (Justicia adhatoda), and emblic myrobalan plant (Phyllanthus emblica). 査読あり
Someya T, Sano K, Hara K, Sagane Y, Watanabe T, Wijesekara RGS
Data in brief 17 24 - 46 2018年04月
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Emu Oil Reduces LPS-Induced Production of Nitric Oxide and TNF-α but not Phagocytosis in RAW 264 Macrophages. 査読あり
Miyashita T, Minami K, Ito M, Koizumi R, Sagane Y, Watanabe T, Niwa K
Journal of oleo science 67 ( 4 ) 471 - 477 2018年04月
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Data describing the flow-mediated vasodilation responses and blood pressure in young adult humans after a single dose of oral edible emu oil. 査読あり
Miyashita T, Koizumi R, Sagane Y, Niwa K, Watanabe T, Minami K
Data in brief 17 631 - 637 2018年04月
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Data on free amino acid contents in Japanese basket clams (Corbicula japonica) from Lake Abashiri and Abashirigawa River 査読あり 国際誌
Enda H, Sagane Y, Nakazawa Y, Sato H, Yamazaki M
Data in Brief 16 639 - 643 2018年02月
記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
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Clustering of commercial fish sauce products based on an e-panel technique 査読あり 国際誌
Nakano M, Sagane Y, Koizumi R, Nakazawa Y, Yamazaki M, Watanabe T, Takano K, Sato H
Data in Brief 16 515 - 520 2018年02月
記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
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Data on color and chemical composition of dried scallop (Mizuhopecten yessoensis) produced in different areas of Hokkaido, Japan 査読あり 国際誌
Enda H, Sagane Y, Nakazawa Y, Sato H, Yamazaki M
Data in Brief 16 635 - 638 2018年02月
記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
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Data on a single oral dose of camu camu (Myrciaria dubia) pericarp extract on flow-mediated vasodilation and blood pressure in young adult humans 査読あり 国際誌
Miyashita, T., Koizumi, R., Sagane, Y., Niwa, K., Watanabe, T., Minami, T.
Data in Brief 16 993 - 999 2018年02月
記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
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Chemical properties and colors of fermenting materials in salmon fish sauce production 査読あり 国際誌
Nakano, M., Sagane, Y., Koizumi, R., Nakazawa, Y., Yamazaki, M., Watanabe, T., Takano, K., Sato, H.
Data in Brief 16 483 - 488 2018年02月
記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
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Safety data on single application of emu and macadamia nut oil on human skin. 査読あり
Miyashita T, Koizumi R, Sagane Y, Minami K, Ito M, Watanabe T, Niwa K
Data in brief 15 720 - 723 2017年12月
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Data on the chemical properties of commercial fish sauce products. 査読あり
Nakano M, Sagane Y, Koizumi R, Nakazawa Y, Yamazaki M, Watanabe T, Takano K, Sato H
Data in brief 15 658 - 664 2017年12月
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Data on people's interests related to entry into the Chinese market based on Internet activity corresponding to real-world statistical data in the period 2004-2015 in Japan. 査読あり
Fan W, Ueda T, Sagane Y
Data in brief 15 1015 - 1018 2017年12月
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Data on spatiotemporal patterns of the foundation of Japanese companies in China from 1980-2016. 査読あり
Fan W, Ueda T, Sagane Y
Data in brief 15 1006 - 1014 2017年12月
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Data on the sensory evaluation of potatoes (Solanum tuberosum) from different areas of Hokkaido, Japan, performed by untrained young adults. 査読あり
Sato, H., Koizumi, R., Nakazawa, Y., Yamazaki, M., Itoyama, R., Ichisawa, M., Negishi, J., Sakuma, R., Furusho, T., Sagane, Y., Takano, K.
Data Brief 15 397 - 400 2017年09月
記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
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Reversible Association of the Hemagglutinin Subcomplex, HA-33/HA-17 Trimer, with the Botulinum Toxin Complex 査読あり
Yoshimasa Sagane, Shingo Mutoh, Ryosuke Koizumi, Tomonori Suzuki, Shin-Ichiro Miyashita, Keita Miyata, Tohru Ohyama, Koichi Niwa, Toshihiro Watanabe
The Protein Journal 36 ( 5 ) 417 - 424 2017年07月
担当区分:筆頭著者 記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
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Data on the weights, specific gravities and chemical compositions of potato (Solanum tuberosum) tubers for food processing from different areas of Hokkaido, Japan. 査読あり
Sato H, Koizumi R, Nakazawa Y, Yamazaki M, Itoyama R, Ichisawa M, Negichi J, Sakuma R, Furusho T, Sagane Y, Takano K
Data in brief 11 601 - 605 2017年04月
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Flow-mediated vasodilation response to ingestion of Omega-3-rich Sacha-inchi oil: A noninvasive evaluation of a functional food for human vascular. 招待あり 査読あり
Minami, K., Kashimura, O., Maezaki, Y., Kiyoyanagi, N., Niwa, K., Sagane, Y., Watanabe, T.
Food Preservation Science 43 163 - 170 2017年04月
記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
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Building-block architecture of botulinum toxin complex: Conformational changes provide insights into the hemagglutination ability of the complex. 査読あり
Suzuki T, Sagane Y, Matsumoto T, Hasegawa K, Yamano A, Niwa K, Watanabe T
Biochemistry and biophysics reports 9 67 - 71 2017年03月
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Data on volatile compounds in fermented materials used for salmon fish sauce production. 査読あり
Nakano, M., Sagane, Y., Koizumi, R., Nakazawa, Y., Yamazaki, M., Watanabe, T., Takano, K., Sato, H. (2017).
Data Brief 16 1006 - 1014 2017年02月
記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
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ナノカプセルを処方したエミューオイル含有保湿剤「エミュランス EE セラム」の安全性検討 査読あり
伊藤 実, 南 和広, 高野 圭司, 西谷 美雪, 相根 義昌, 渡部 俊弘, 丹羽 光一
皮膚の科学 16 88 - 92 2017年01月
記述言語:日本語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
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Tomonori Suzuki, Thomas Nagano, Koichi Niwa, Shingo Mutoh, Masataka Uchino, Motohiro Tomizawa, Yoshimasa Sagane, Toshihiro Watanabe
Microbiological Research 193 20 - 29 2016年12月
掲載種別:研究論文(学術雑誌)
© 2016 Elsevier GmbHBotulinolysin (BLY) is a toxin produced by Clostridium botulinum that belongs to a group of thiol-activated hemolysins. In this study, a protein exhibiting hemolytic activity was purified from the culture supernatant of C. botulinum serotype D strain 4947. The purified protein displayed a single band by sodium dodecyl sulfate polyacrylamide gel electrophoresis with a molecular mass of 55 kDa, and its N-terminal and internal amino acid sequences exhibited high similarity to a group of thiol-activated hemolysins produced by gram-positive bacteria. Thus, the purified protein was identified as the BLY. Using the nucleotide sequences of previously cloned genes for hemolysins, two types of genes encoding BLY-like proteins were cloned unexpectedly. Molecular modeling analysis indicated that the products of both genes displayed very similar structures, despite the low sequence similarity. In silico screening revealed a specific duplication of the hemolysin gene restricted to serotypes C and D of C. botulinum and their related species among thiol-activated hemolysin-producing bacteria. Our findings provide important insights into the genetic characteristics of pathogenic bacteria.
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Data on melanin production in B16F1 melanoma cells in the presence of emu oil. 査読あり
Ito M, Minami K, Sagane Y, Watanabe T, Niwa K
Data in brief 9 1056 - 1059 2016年11月
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Construction of "Toxin Complex" in a Mutant Serotype C Strain of Clostridium botulinum Harboring a Defective Neurotoxin Gene. 査読あり
Suzuki T, Nagano T, Niwa K, Uchino M, Tomizawa M, Sagane Y, Watanabe T
Current microbiology 74 ( 1 ) 49 - 54 2016年10月
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Data describing inhibitory profiles of sugars against hemagglutination by the botulinum toxin complex of Clostridium botulinum serotypes C and D. 査読あり
Sagane Y, Ito M, Miyata K, Suzuki T, Niwa K, Oguri S, Watanabe T
Data in brief 9 413 - 416 2016年09月
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Conformational divergence in the HA-33/HA-17 trimer of serotype C and D botulinum toxin complex. 査読あり
Sagane Y, Hayashi S, Akiyama T, Matsumoto T, Hasegawa K, Yamano A, Suzuki T, Niwa K, Watanabe T, Yajima S
Biochemical and biophysical research communications 476 ( 4 ) 280 - 285 2016年08月
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"Non-Toxic" Proteins of the Botulinum Toxin Complex Exert In-vivo Toxicity. 査読あり
Miyashita S, Sagane Y, Suzuki T, Matsumoto T, Niwa K, Watanabe T
Scientific reports 6 31043 2016年08月
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Hemagglutinin gene shuffling among Clostridium botulinum serotypes C and D yields distinct sugar recognition of the botulinum toxin complex. 査読あり
Miyata K, Suzuki T, Hayashi S, Miyashita S, Ohyama T, Niwa K, Watanabe T, Sagane Y
Pathogens and disease 73 ( 7 ) 2015年10月
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Host-cell specificity and transcytosis of nontoxic nonhemagglutinin protein of botulinum neurotoxin serotype D. 査読あり
Miyashita S, Niwa K, Watanabe T, Sagane Y
FEMS microbiology letters 357 ( 2 ) 115 - 122 2014年08月
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Identification of the interaction region between hemagglutinin components of the botulinum toxin complex. 査読あり
Suzuki T, Miyashita S, Hayashi S, Miyata K, Inui K, Kondo Y, Miyazaki S, Ohyama T, Niwa K, Watanabe T, Sagane Y
International journal of biological macromolecules 65 284 - 288 2014年04月
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Crystallization and preliminary X-ray analysis of a novel haemagglutinin component of the toxin complex of serotype C Clostridium botulinum. 査読あり
Hayashi S, Akiyama T, Sagane Y, Miyashita S, Watanabe T, Yajima S, Niwa K
Acta crystallographica. Section F, Structural biology communications 70 ( Pt 3 ) 370 - 373 2014年03月
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Purification, crystallization and preliminary X-ray analysis of an HA17-HA70 (HA2-HA3) complex from Clostridium botulinum type C progenitor toxin. 査読あり
Iwasa C, Tonozuka T, Shinoda M, Sagane Y, Niwa K, Watanabe T, Yoshida H, Kamitori S, Takao T, Oguma K, Nishikawa A
Acta crystallographica. Section F, Structural biology communications 70 ( Pt 1 ) 64 - 67 2014年01月
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Botulinum Toxin Complex Increases Paracellular Permeability in Intestinal Epithelial Cells via Activation of p38 Mitogen-Activated Protein Kinase 査読あり
Miyashita Shin-ichiro, Sagane Yoshimasa, Inui Ken, Hayashi Shintaro, Miyata Keita, Suzuki Tomonori, Ohyama Tohru, Watanabe Toshihiro, Niwa Koichi
JOURNAL OF VETERINARY MEDICAL SCIENCE 75 ( 12 ) 1637 - 1642 2013年12月
掲載種別:研究論文(学術雑誌)
DOI: 10.1292/jvms.13-0164
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Transport of the botulinum neurotoxin-associating protein, nontoxic nonhemagglutinin, across the rat small intestinal epithelial cell monolayer. 査読あり
Miyashita S, Sagane Y, Niwa K, Watanabe T
FEMS microbiology letters 346 73 - 80 2013年09月
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Sugar-induced conformational change found in the HA-33/HA-17 trimer of the botulinum toxin complex. 査読あり
Sagane Y, Hayashi S, Matsumoto T, Miyashita S, Inui K, Miyata K, Yajima S, Suzuki T, Hasegawa K, Yamano A, Nishikawa A, Ohyama T, Watanabe T, Niwa K
Biochemical and biophysical research communications 438 483 - 487 2013年08月
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Random Phage Display-Based Screening of Peptides that Bind to Botulinum Neurotoxin Binding Protein, Nontoxic Nonhemagglutinin. 査読あり
Sagane Y, Miyata K, Kurihara S, Yoneyama T, Inui K, Miyashita SI, Hayashi S, Suzuki T, Niwa K, Watanabe T
Current microbiology 67 ( 2 ) 188 - 192 2013年03月
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食材の香りと風味の研究 招待あり
相根 義昌, 中川 純一, 戸枝 一喜, 佐藤 広顕
におい・かおり環境学会誌 44 ( 5 ) 298 - 306 2013年
担当区分:筆頭著者 記述言語:日本語 掲載種別:研究論文(学術雑誌) 出版者・発行元:社団法人 におい・かおり環境協会
<p>食材の香りと風味は,食材に含まれる複数の化合物が人の感覚器によって検出されることによって生まれる.したがって,香りや風味を機器分析によって評価することは困難とされてきた.しかし,人による官能試験と機器分析を組み合わせた方法で香りや風味を評価できる可能性がうまれてきた.一方,好まれる食材の香りを生み出すためには,香りや風味に関わる化合物がどのように合成されるかを解明することが必要である.本稿では,香り成分の視点から,発酵食品中の化合物とその代謝経路,植物の香りに関わる遺伝子の研究について紹介する.</p>
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Small-angle X-ray scattering reveals structural dynamics of the botulinum neurotoxin associating protein, nontoxic nonhemagglutinin. 査読あり
Sagane Y, Miyashita S, Miyata K, Matsumoto T, Inui K, Hayashi S, Suzuki T, Hasegawa K, Yajima S, Yamano A, Niwa K, Watanabe T
Biochemical and biophysical research communications 425 ( 2 ) 256 - 260 2012年08月
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Purification and characterization of nontoxic protein complex from serotype D 4947 botulinum toxin complex. 査読あり
Miyata K, Sagane Y, Inui K, Miyashita S, Suzuki T, Oguma K, Ohyama T, Niwa K, Watanabe T
The protein journal 31 ( 5 ) 387 2012年06月
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ハタハタ (Arctoscopus japonicas) 卵塊からの新規粘性タンパク質の分離
戸枝 一喜, 塚本 研一, 高橋 徹, 船木 勉, 天野 憲一, 相根 義昌, 杉山 秀樹
日本食品保蔵科学会誌 = Food preservation science 38 ( 2 ) 73 - 78 2012年03月
記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌) 出版者・発行元:日本食品保蔵科学会
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Toxic and nontoxic components of botulinum neurotoxin complex are evolved from a common ancestral zinc protein. 査読あり
Inui K, Sagane Y, Miyata K, Miyashita S, Suzuki T, Shikamori Y, Ohyama T, Niwa K, Watanabe T
Biochemical and biophysical research communications 419 500 - 504 2012年03月
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Crystallization and preliminary X-ray analysis of the Clostridium botulinum type D nontoxic nonhaemagglutinin. 査読あり
Miyata K, Inui K, Miyashita S, Sagane Y, Hasegawa K, Matsumoto T, Yamano A, Niwa K, Watanabe T, Ohyama T
Acta crystallographica. Section F, Structural biology and crystallization communications 68 227 - 230 2012年02月
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The evolving proteome of a complex extracellular matrix, the Oikopleura house. 査読あり 国際共著
Hosp J, Sagane Y, Danks G, Thompson EM
PloS one 7 e40172 2012年
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Large-scale production of phospholipase D from Streptomyces racemochromogenes and its application to soybean lecithin modification. 査読あり
Nakazawa Y, Sagane Y, Sakurai S, Uchino M, Sato H, Toeda K, Takano K
Applied biochemistry and biotechnology 165 ( 7-8 ) 1494 - 1506 2011年12月
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Cytoskeleton-mediated templating of complex cellulose-scaffolded extracellular structure and its association with oikosins in the urochordate Oikopleura. 査読あり
Sagane Y, Hosp J, Zech K, Thompson EM
Cellular and molecular life sciences : CMLS 68 ( 9 ) 1611 - 1622 2011年05月
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HA-33 facilitates transport of the serotype D botulinum toxin across a rat intestinal epithelial cell monolayer. 査読あり
Ito H, Sagane Y, Miyata K, Inui K, Matsuo T, Horiuchi R, Ikeda T, Suzuki T, Hasegawa K, Kouguchi H, Oguma K, Niwa K, Ohyama T, Watanabe T
FEMS immunology and medical microbiology 61 ( 3 ) 323 - 331 2011年04月
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Purification, biochemical characterization, and cloning of phospholipase D from Streptomyces racemochromogenes strain 10-3. 査読あり
Nakazawa Y, Sagane Y, Kikuchi T, Uchino M, Nagai T, Sato H, Toeda K, Takano K
The protein journal 29 ( 8 ) 598 - 608 2010年11月
掲載種別:研究論文(学術雑誌) 出版者・発行元:8
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Identification of actinomycetes producing phospholipase d with high transphosphatidylation activity. 査読あり
Nakazawa Y, Suzuki R, Uchino M, Sagane Y, Kudo T, Nagai T, Sato H, Takano K
Current microbiology 60 ( 5 ) 365 - 372 2010年05月
掲載種別:研究論文(学術雑誌) 出版者・発行元:5
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Functional specialization of cellulose synthase genes of prokaryotic origin in chordate larvaceans. 査読あり
Sagane Y, Zech K, Bouquet JM, Schmid M, Bal U, Thompson EM
Development (Cambridge, England) 137 ( 9 ) 1483 - 1492 2010年05月
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Isolation and characterization of actinomycetes strains that produce phospholipase D having high transphosphatidylation activity. 査読あり
Nakazawa Y, Uchino M, Sagane Y, Sato H, Takano K
Microbiological research 164 43 - 48 2009年
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Four molecules of the 33 kDa haemagglutinin component of the Clostridium botulinum serotype C and D toxin complexes are required to aggregate erythrocytes. 査読あり
Mutoh S, Suzuki T, Hasegawa K, Nakazawa Y, Kouguchi H, Sagane Y, Niwa K, Watanabe T, Ohyama T
Microbiology (Reading, England) 151 ( 12 ) 3847 - 3858 2005年12月
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Molecular characterization of maize acetylcholinesterase: a novel enzyme family in the plant kingdom. 査読あり
Sagane Y, Nakagawa T, Yamamoto K, Michikawa S, Oguri S, Momonoki YS
Plant physiology 138 ( 3 ) 1359 - 1371 2005年07月
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Characterization of the interaction between subunits of the botulinum toxin complex produced by serotype D through tryptic susceptibility of the isolated components and complex forms. 査読あり
Suzuki T, Watanabe T, Mutoh S, Hasegawa K, Kouguchi H, Sagane Y, Fujinaga Y, Oguma K, Ohyama T
Microbiology (Reading, England) 151 ( 5 ) 1475 - 1483 2005年05月
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Characterization of a novel acid phosphatase from embryonic axes of kidney bean exhibiting vanadate-dependent chloroperoxidase activity. 査読あり
Yoneyama T, Shiozawa M, Nakamura M, Suzuki T, Sagane Y, Katoh Y, Watanabe T, Ohyama T
The Journal of biological chemistry 279 ( 36 ) 37477 - 37484 2004年09月
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Characterization of toxin complex produced by a unique strain of Clostridium botulinum serotype D 4947. 査読あり
Hasegawa K, Watanabe T, Sato H, Sagane Y, Mutoh S, Suzuki T, Yamano A, Kouguchi H, Takeshi K, Kamaguchi A, Fujinaga Y, Oguma K, Ohyama T
The protein journal 23 371 - 378 2004年08月
掲載種別:研究論文(学術雑誌) 出版者・発行元:6
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Autolysis of Porphyromonas gingivalis is accompanied by an increase in several periodontal pathogenic factors in the supernatant. 査読あり
Kamaguchi A, Nakano M, Shoji M, Nakamura R, Sagane Y, Okamoto M, Watanabe T, Ohyama T, Ohta M, Nakayama K
Microbiology and immunology 48 541 - 545 2004年
掲載種別:研究論文(学術雑誌) 出版者・発行元:7
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Identification of Salicornia populations: comparison between morphological characterization and RAPD fingerprinting 査読あり
Sagane, Y., Sato, K., and Momonoki, Y. S.
Plant Production Science 6 ( 4 ) 287 - 294 2003年12月
担当区分:筆頭著者 記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
DOI: 10.1626/pps.6.287
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Complete subunit structure of the Clostridium botulinum type D toxin complex via intermediate assembly with nontoxic components. 査読あり
Mutoh S, Kouguchi H, Sagane Y, Suzuki T, Hasegawa K, Watanabe T, Ohyama T
Biochemistry 42 ( 37 ) 10991 - 10997 2003年09月
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Molecular characterization of GroES and GroEL homologues from Clostridium botulinum. 査読あり
Sagane Y, Hasegawa K, Mutoh S, Kouguchi H, Suzuki T, Sunagawa H, Nakagawa T, Kamaguchi A, Okasaki S, Nakayama K, Watanabe T, Oguma K, Ohyama T
Journal of protein chemistry 22 99 - 108 2003年01月
掲載種別:研究論文(学術雑誌) 出版者・発行元:1
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Spontaneous nicking in the nontoxic-nonhemagglutinin component of the Clostridium botulinum toxin complex. 査読あり
Sagane Y, Watanabe T, Kouguchi H, Sunagawa H, Obata S, Oguma K, Ohyama T
Biochemical and biophysical research communications 292 ( 2 ) 434 - 440 2002年03月
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In vitro reconstitution of the Clostridium botulinum type D progenitor toxin. 査読あり
Kouguchi H, Watanabe T, Sagane Y, Sunagawa H, Ohyama T
The Journal of biological chemistry 277 ( 4 ) 2650 - 2656 2002年01月
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Role of C-terminal region of HA-33 component of botulinum toxin in hemagglutination 査読あり
11. Sagane, Y., Kouguchi, H., Watanabe, T., Sunagawa, H., Inoue, K., Fujinaga, Y., Oguma, K., and Ohyama, T.
Biochemical and Biophysical Research Communications 288 ( 3 ) 650 - 657 2001年11月
担当区分:筆頭著者 記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
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Characterization and reconstitution of functional hemagglutinin components of Clostridium botulinum type C progenitor toxin 査読あり
Kouguchi, H., Watanabe, T., Sagane, Y., and Ohyama, T.
European Journal of Biochemistry 268 ( 14 ) 4019 - 4026 2001年07月
記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
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Study on the Nicking in the Components of Progenitor Toxins Produced by Clostridium botulinum Type C and D Strains
Yoshimasa Sagane
2001年03月
担当区分:筆頭著者 記述言語:英語 掲載種別:学位論文(博士)
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Characterization of nicking of the nontoxic-nonhemagglutinin components of Clostridium botulinum types C and D progenitor toxin 査読あり
Sagane, Y., Watanabe, T., Kouguchi, H., Sunagawa, H., Inoue, K., Fujinaga, Y., Oguma, K., and Ohyama, T.
Journal of Protein Chemistry 19 ( 7 ) 575 - 581 2000年07月
担当区分:筆頭著者 記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
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中塚 ももえ, 相根 義昌, 孝口 裕一, 渡部 俊弘, 大山 徹
生物物理化学 = Journal of Electrophoresis 44 ( 2 ) 139 - 143 2000年06月
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Purification and characterization of phospholipase D from cabbage leaves.
Sato, H., Watanabe, T., Sagane, Y., Nakazawa, Y., and Takano, K.
Food Sci. Technol. Res. 6 29 - 33 2000年06月
記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
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孝口 裕一, 相根 義昌, 渡部 俊弘, 大山 徹
生物物理化学 = Journal of Electrophoresis 44 ( 1 ) 27 - 34 2000年03月
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Purification and characterization of phospholipase D from cabbage leaves 査読あり
7. Sato, H., Watanabe, T., Sagane, Y., Nakazawa, Y., and Takano, K.
Food Science and Technology Research 6 ( 1 ) 29 - 33 2000年01月
記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
DOI: 10.3136/fstr.6.29
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Transphosphatidylation capacity of phospholipase D from cabbage (Brassica oleracea L. var capitata L.) leaves and Streptomyces chromofuscus 査読あり
3. Watanabe, T., Sato, H., Nakazawa, Y., Sagane, Y., Kozima, T. T., and Takano, K.
Food Preservation Science 25 ( 5 ) 229 - 237 1999年10月
記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
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Primary structure of phospholipase D purified from cabbage leaves
渡部 俊弘, 佐藤 広顕, 相根 義昌, 中澤 洋三, 高野 克己
生物物理化学 = Journal of Electrophoresis 43 ( 3 ) 159 - 164 1999年09月
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Dichain structure of botulinum neurotoxin: identification of cleavage sites in types C, D, and F neurotoxin molecules 査読あり
Sagane, Y., Watanabe, T., Kouguchi, H., Sunagawa, H., Inoue, K., Fujinaga, Y., Oguma, K., and Ohyama, T.
Journal of Protein Chemistry 18 ( 8 ) 885 - 892 1999年08月
担当区分:筆頭著者 記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
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Molecular composition of progenitor toxin produced by Clostridium botulinum type C strains 6813. 査読あり
Watanabe, T., Sagane, Y., Kouguchi, H., Sunagawa, H., Inoue, K., Fujinaga, Y., Oguma, K., and Ohyama, T.
Journal of Protein Chemistry 18 ( 7 ) 753 - 760 1999年07月
記述言語:英語 掲載種別:研究論文(学術雑誌)
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佐藤 広顕, 渡部 俊弘, 相根 義昌, 高野 克己
生物物理化学 = Journal of Electrophoresis 43 ( 1 ) 31 - 38 1999年03月