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Professor |
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NAKAZAWA Yozo Professor |
From Graduate School 【 display / non-display 】
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Tokyo University of Agriculture Graduate School, Division of Agriculture Doctoral program (second term) Completed
2003.04 - 2006.03
Country:Japan
Employment Record in Research 【 display / non-display 】
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Tokyo University of Agriculture Faculty of Applied Bio-Science Department of Applied Biology and Chemistry
2002.04 - 2003.03
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Tokyo University of Agriculture Faculty of Applied Bio-Science Department of Applied Biology and Chemistry
2006.04 - 2008.03
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東京農業大学 生物産業学部食品科学科 助教
2008.04 - 2013.03
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Tokyo University of Agriculture Faculty of Bio-Industry Department of Food and Cosmetic Science Associate Professor
2013.04 - 2018.03
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Tokyo University of Agriculture Faculty of Bio-Industry Department of Food, Aroma and Cosmetic Chemistry Associate Professor
2018.04 - 2021.03
Papers 【 display / non-display 】
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食感と血のような味質を改善した「蝦夷鹿ソーセージ」の開発 Reviewed
中澤洋三,森野達也,宮下慎一郎,南和広,相根義昌
日本食品科学工学会誌 70 ( 1 ) 25 - 31 2023.01
Authorship:Lead author Language:Japanese Publishing type:Research paper (scientific journal)
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長芋パウダーはアイスクリームの安定化剤になるか? Reviewed
中澤洋三,村田雪乃,宮下慎一郎,南和広,相根義昌
日本食品保蔵科学会誌 48 ( 6 ) 267 - 271 2022.12
Authorship:Lead author Language:Japanese Publishing type:Research paper (scientific journal)
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小豆餡の嗜好性と水分および糖度との関係 Reviewed
中澤洋三,小暮早紀,宮下慎一郎,南和広,相根義昌
日本食品科学工学会誌 69 ( 10 ) 473 - 480 2022.10
Authorship:Lead author Language:Japanese Publishing type:Research paper (scientific journal)
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エミューすじ肉の食品理化学的特性を生かしたドライソーセージの開発 Reviewed
中澤洋三,吉田彩乃,鹿嶋陽彦,佐竹絵梨,伊藤宏華,為近夢,森竹亮介,南和広,相根義昌
日本食品科学工学会誌 68 ( 12 ) 447 - 454 2021.12
Authorship:Lead author Language:Japanese Publishing type:Research paper (scientific journal)
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馬鈴薯新品種「パールスターチ」澱粉のビール醸造適性 Reviewed
中澤洋三,渡邉拓海,野田高弘,山﨑雅夫
日本食品科学工学会誌 67 ( 9 ) 324 - 331 2020.09
Authorship:Lead author Language:Japanese Publishing type:Research paper (scientific journal)
Books and Other Publications 【 display / non-display 】
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伝統食品のおいしさの科学・「餡」
中澤洋三( Role: Contributor , 第2章 菓子類 第2節 餡)
エヌ・ティー・エス出版 2024.07
Total pages:539 Responsible for pages:433-441 Language:Japanese Book type:Scholarly book
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生物産業学のフロンティア フィールド研究と地域連携, エミュー肉を「おいしく」する研究
中澤洋三( Role: Sole author)
三共出版 2016
Language:Japanese Book type:Scholarly book
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新食品理化学実験書, 2章 食品の一般成分の分析, 4章 食品の各種分析
内野昌孝, 佐藤広顕, 辻井良政, 中澤洋三, 野口治子, 山﨑雅夫( Role: Joint author)
三共出版 2016
Language:Japanese Book type:Scholarly book
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Lipases and Phospholipases, Methods in Molecular Biology, Vol.861, Streptomyces phospholipase D: Cloning and production
Yozo Nakazawa( Role: Sole author)
Humana Press 2012
Language:English Book type:Scholarly book
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COSME TECH JAPAN, Vol.2, No.7, 古くて新しいレシチンの話
中澤洋三( Role: Sole author)
じほう 2012
Language:Japanese Book type:Scholarly book
Misc 【 display / non-display 】
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北海道生物資源の食品科学的特性を生かした高度利用技術に関する研究 Invited
中澤洋三
日本食品保蔵科学会誌 48 ( 3 ) 137 - 141 2022
Authorship:Lead author Language:Japanese Publishing type:Article, review, commentary, editorial, etc. (scientific journal)
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健康的な食肉「エミュー肉」を活用した美味しい肉製品の開発
中澤洋三
グリーンテクノ情報 15 ( 1 ) 28 - 30 2019.06
Authorship:Lead author Language:Japanese Publishing type:Internal/External technical report, pre-print, etc.
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エミューの飼養とエミュー肉を利用した肉製品の製造 Invited
中澤洋三,相馬幸作
食肉の科学 60 ( 1 ) 87 - 92 2019
Authorship:Lead author Language:Japanese Publishing type:Article, review, commentary, editorial, etc. (scientific journal)
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小麦粉加工食品におけるホスホリパーゼD改質レシチンの応用
中澤洋三
製パン工業 40 ( 3 ) 31 - 35 2011
Authorship:Lead author Language:Japanese Publishing type:Article, review, commentary, editorial, etc. (bulletin of university, research institution)
Industrial Property Rights 【 display / non-display 】
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ヤマノイモ属植物からのディオスコリンの製造方法
中澤洋三,戸枝一喜
Application no:特願2016-004979 Date applied:2016.01
Patent/Registration no:特許第6419097号 Date registered:2018.10 Date issued:2018.10
Country of applicant:Domestic Country of acquisition:Domestic
Honours, Awards and Prizes 【 display / non-display 】
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日本応用糖質科学会北海道支部技術奨励賞
2024.01 日本応用糖質科学会北海道支部 道産糖質系作物の特性評価と高度利用
中澤洋三
Award type:Award from Japanese society, conference, symposium, etc.
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日本食品保蔵科学会技術賞
2021.06 日本食品保蔵科学会
Award type:International academic award (Japan or overseas) Country:Japan
Scientific Research Funds Acquisition Results 【 display / non-display 】
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文理融合による湿地生態系サービス価値の経済評価に関する研究
2015.04 - 2018.03
科学研究費補助金 基盤研究(C)
笹木潤
Authorship:Coinvestigator(s)
Past of Commissioned Research 【 display / non-display 】
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「北海道加工にんじんの安定供給を目指した栽培・出荷体系の確立」に係るにんじん貯蔵中の外観品質および内部成分変化の解明に関する調査研究
2022.04 - 2023.03
地方独立行政法人北海道立総合研究機構花・野菜技術センター 一般受託研究 The General Consignment Study
中澤洋三
Authorship:Coinvestigator(s)
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「北海道加工にんじんの安定供給を目指した栽培・出荷体系の確立」に係るにんじん貯蔵中の外観品質および内部成分変化の解明に関する調査研究
2021.04 - 2022.03
地方独立行政法人北海道立総合研究機構花・野菜技術センター 一般受託研究 The General Consignment Study
中澤洋三
Authorship:Coinvestigator(s)
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「北海道加工にんじんの安定供給を目指した栽培・出荷体系の確立」に係るにんじん貯蔵中の外観品質および内部成分変化の解明に関する調査研究
2020.07 - 2021.03
地方独立行政法人北海道立総合研究機構花・野菜技術センター 一般受託研究 The General Consignment Study
中澤洋三
Authorship:Coinvestigator(s)
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網走産長いもの機能性調査・研究
2016.04 - 2017.03
網走市 一般受託研究 The General Consignment Study
中澤洋三
Authorship:Principal investigator
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網走産長いもの機能性調査・研究
2015.04 - 2016.03
網走市 一般受託研究 The General Consignment Study
中澤洋三
Authorship:Principal investigator
Presentations 【 display / non-display 】
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やまのいも「きたねばり」の褐変原因物質の同定
山村広大,中澤洋三
日本食品科学工学会第71回大会 2024.08
Event date: 2024.08
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
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北海道産在来豆の食品化学的特徴の解析 ―食物繊維および難消化性デン プンと物性との関係―
中澤洋三,坂場真希,宮下慎一郎,南和広,相根義昌
日本食品科学工学会第71回大会 2024.08
Event date: 2024.08
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
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オホーツク産かぼちゃを用いた「どぶろく」様醸造酒の開発
中澤洋三,松本雪,深野真歩,宮下慎一郎,南和広,相根義昌
日本食品保蔵科学会第73回沖縄大会 2024.06
Event date: 2024.06
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
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さつまいもβ-アミラーゼ活性を利用した超濃厚かぼちゃアイスミルクの開発
中澤洋三,田山未菜,神菜留美,宮下慎一郎,南和広,相根義昌
日本食品科学工学会第70回記念大会 2023.08
Event date: 2023.08
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
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長芋パウダーはエミューソーセージの食感を改善するか?
中澤洋三,猿田圭城,宮下慎一郎,南和広,相根義昌
日本食品保蔵科学会第72回(熊本)大会 2023.06
Event date: 2023.06
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Committee Memberships 【 display / non-display 】
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日本食品保蔵科学会 代議員
2021.04
Committee type:Academic society
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日本食品科学工学会 北海道支部 代議員
2020.04
Committee type:Academic society
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日本食品科学工学会 北海道支部 幹事
2017.04 - 2020.03
Committee type:Academic society
Basic stance of industry-university cooperation 【 display / non-display 】
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地域産業・食品産業に貢献できるように積極的に研究したい。
Attractiveness of Research 【 display / non-display 】
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東京にはない感動・体験・研究がオホーツクにはいっぱいあります。もっとも多感なときをオホーツクキャンパスで学びませんか。