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Professor |
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NOGUCHI Tomohiro Professor |
From Graduate School 【 display / non-display 】
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Tokyo University of Agriculture Doctoral program (first term) Completed
1994.04 - 1996.03
Country:Japan
Degree 【 display / non-display 】
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博士(農芸化学) ( 2011.11 東京農業大学 )
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修士(農芸化学) ( 1996.03 東京農業大学 )
Employment Record in Research 【 display / non-display 】
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東京農業大学 農学部総合農産加工実習所 副手(有給)
1996.04 - 1997.03
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東京農業大学 農学部総合農産加工実習所 助手
1997.04 - 1998.03
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Tokyo University of Agriculture Faculty of Applied Bio-Science Food Processing Center Research Assistant
1998.04 - 2004.03
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Tokyo University of Agriculture Faculty of Applied Bio-Science Food Processing Center Lecturer
2004.04 - 2012.03
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Tokyo University of Agriculture Faculty of Applied Bio-Science Associate Professor
2012.04 - 2016.03
Research Areas 【 display / non-display 】
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Life Science / Applied biochemistry
Papers 【 display / non-display 】
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Effect of Starch Damage Degree of Rice Flour on Bread-making Properties and Temporal Changes of Wheat Flour and Rice Flour Blended Bread Reviewed
Rieko Hirose, Chiaki Arai, Mikiko Tozaki, Satoshi Yamaguchi, Minoru Suzuki, Ryoka Takahashi, Tetsuya Kanda, Kiyokatsu Miyamori, Tomohiro Noguchi and Katsumi Takano
Nippon Shokuhin Kagaku Kogaku Kaishi, 68 ( 7 ) 197 - 305 2021.07
Authorship:Lead author Language:Japanese Publishing type:Research paper (scientific journal)
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Quality Improvement Study on Wheat Flour and Rice Flour Blended Bread with the Addition of Acid-soluble Wheat Protein
Rieko Hirose, Chiaki Arai, Mikiko Tozaki, Satoshi Yamaguchi, Minoru Suzuki, Kiyokatsu Miyamori, Tomohiro Noguchi, Shuhei Kikuchi1 and Katsumi Takano
Nippon Shokuhin Kagaku Kogaku Kaishi 68 ( 4 ) 171 - 180 2021.04
Authorship:Lead author Language:Japanese Publishing type:Research paper (scientific journal)
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The Role of Endogenous Oxidoreductase in Dough Formation Invited Reviewed
Tomohiro Noguchi
Nippon Shokuhin Kagaku Kogaku Kaishi, 68 ( 4 ) 183 - 186 2021.04
Authorship:Lead author Language:Japanese Publishing type:Research paper (scientific journal)
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Effect of acid-soluble wheat protein addition on the quality of bread prepared from molded frozen dough
Chiaki Arai, Rieko Hirose, Mikiko Tozaki, Satoshi Nakamura, Satoshi Yamaguchi, Minoru Suzuki, Kiyokatsu Miyamori, Tomohiro Noguchi, Katsumi Takano
Cereal Chemistry 98 701 - 715 2021
Authorship:Lead author Language:English Publishing type:Research paper (scientific journal)
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Effect of adding acid-soluble wheat protein to dough on quality stabilization of products in bread-making Reviewed
Chiaki Arai, Rieko Hirose, Mikiko Tozaki, Satoshi Nakamura, Satoshi Yamaguchi3 | Minoru Suzuki3 | Kiyokatsu Miyamori, Tomohiro Noguchi, Katsumi Takano
Cereal Chemistry 97 795 - 808 2020
Authorship:Lead author Language:English Publishing type:Research paper (scientific journal)
Books and Other Publications 【 display / non-display 】
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食べ物と健康Ⅲ 新訂 食品加工と加工食品
菊池修平編集、野口智弘他12名( Role: Joint author , 77~82)
樹村房 2009.04
Language:Japanese
食品の加工に関する図書、果実加工を担当。A4判総163頁
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食べ物と健康Ⅱ 新訂 食品学各論
高野克己編集、野口智弘,他11名( Role: Joint author , 51~66)
樹村房 2008.04
Language:Japanese
食品学に関する各論の図書、果実および種実を担当。A4判総167頁
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屋久島100の素顔
安原義、藤垣順三、渡邉文雄、徳田宏晴、淵上正昭、松本栄文、野口 智弘他( Role: Joint author , 屋久島における果実選果は最新技術:p36、上屋久町における食品加工への取組み:p155、たんかん・ぽんかんジャムの試み:p156、たんかん・ぽんかんジュースの試み:p157)
東京農業大学出版会 2007.03
Language:Japanese
東京農業大学短期大学部プロジェクト研究の一環として行われた屋久島地域活性化の試みの研究結果をとりまとめた。
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食品加工学実習~加工の基礎知識と品質試験~
片岡榮子・鈴木敏郎・鈴野弘子・徳江千代子・西山由隆・野口智弘・古庄律・村清司( Role: Joint author , 58-64、94-97、137-140)
地人書館 2003.10
Language:Japanese
食品加工の基礎的な知識と実際の製造工程を詳細に解説している食品加工実習の教材。
A4判、180頁
Misc 【 display / non-display 】
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The Role of Endogenous Oxidoreductase in Dough Formation Invited Reviewed
Tomohiro Noguchi
Nippon Shokuhin Kagaku Kogaku Kaishi, 68 ( 4 ) 183 - 186 2021.04
Authorship:Lead author Language:Japanese Publishing type:Article, review, commentary, editorial, etc. (bulletin of university, research institution)
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東京農業大学における食の取り組み
野口智弘
栄養教諭 40 60 - 63 2015.07
Language:Japanese Publishing type:Article, review, commentary, editorial, etc. (trade magazine, newspaper, online media) Publisher:(公社)全国学校栄養士協議会
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脱脂乳による製パン性阻害に対する乳タンパク質熱変性の影響
野口智弘
日本調理科学会誌 47 ( 6 ) 281 - 286 2014.12
Language:Japanese Publishing type:Article, review, commentary, editorial, etc. (international conference proceedings) Publisher:日本調理科学会
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PDI・Ero1ジスルフィド結合形成系を用いた製パン性改善の試み
野口智弘
食品工業 57 ( 6 ) 34 - 41 2014.03
Language:Japanese Publishing type:Article, review, commentary, editorial, etc. (trade magazine, newspaper, online media) Publisher:光琳
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「ヨーグルト製品の凝固性に対する新しいアプローチ」
野口 智弘
平成17年度畜産物需給関係学術研究情報収集推進事業報告書、 2006.05
Language:Japanese Publishing type:Article, review, commentary, editorial, etc. (other) Publisher:(独)農畜産業振興機構
ヨーグルト製品の凝固性に対する乳タンパク質の熱変性の影響を解析した。
Scientific Research Funds Acquisition Results 【 display / non-display 】
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製パンにおけるSS結合形成メカニズムの解明
2014.04 - 2017.03
科学研究費補助金 基盤研究(C)
Authorship:Principal investigator
Other External Funds 【 display / non-display 】
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国産めん用小麦粉と米粉を用いた大規模機械製造技術確立のための事業化可能性調査
2013.04 - 2014.03
農林水産省 21世紀COEプログラム
Authorship:Principal investigator Grant type:Competitive
Presentations 【 display / non-display 】
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小麦Ero1の大腸菌を用いた大量発現系の構築とその利用
田村良太, 新井智美,野口智弘, 入澤友啓, 野口治子, 内野昌孝, 高野克己
日本農芸化学会2010年度大会(於東京大学) 2010.03
Event date: 2010.03
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
小麦Ero1の大腸菌を用いた大量発現系の構築とその利用について検討した。
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生デンプン分解能に及ぼす粒表層タンパク質の影響
金子昌史,野口智弘, 高野克己
日本農芸化学会2010年度大会(於東京大学) 2010.03
Event date: 2010.03
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
生デンプン分解能に及ぼす粒表層タンパク質の影響
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小麦プロテインジスルフィドイソメラーゼの精製および性状
田村良太, 新井智美,野口智弘, 内野昌孝, 高野克己
日本食品科学工学会第56回大会(於名城大学) 2009.09
Event date: 2009.09
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
小麦プロテインジスルフィドイソメラーゼの精製および性状について検討を行った。
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小麦タンパク質可溶性画分が製パン性に与える影響(第6報)国産小麦粉パンへの米粉の利用に関する検討
新井千秋, 丹下幹子, 廣瀬理恵子, 宮森清勝, 鈴木実, 山口聡一, 飛田美菜,野口智弘, 菊池修平, 高野克己
日本食品科学工学会第56回大会(於名城大学) 2009.09
Event date: 2009.09
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
小麦タンパク質可溶性画分が製パン性に与える影響(第6報)国産小麦粉パンへの米粉の利用に関する検討を行った。
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アミラーゼの生デンプン分解能に及ぼすデンプン粒表層タンパク質の影響
野口智弘,高野克己
日本食品保蔵科学会大会講演ならびに研究発表要旨 2009.06
Event date: 2009.06
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
アミラーゼの生デンプン分解能に及ぼすデンプン粒表層タンパク質の影響について検討した。
Committee Memberships 【 display / non-display 】
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日本食品科学工学会 総務委員
2016.06
Committee type:Academic society