Updated on 2024/04/22

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MINEMURA Takao

Assistant Professor

Title

Assistant Professor

From Graduate School 【 display / non-display

  • Tokyo University of Agriculture   Graduate School, Division of Agriculture   Doctoral program (second term)   Completed

Degree 【 display / non-display

  • 博士(食品栄養学) ( 2021.03   東京農業大学 )

Employment Record in Research 【 display / non-display

  • Tokyo University of Agriculture   Faculty of Applied Bio-Science   Department of Nutritional Science and Food Safety   Assistant Professor

    2024.04

Professional Memberships 【 display / non-display

  • 日本食品科学工学会

    2017

  • 日本調理科学会

    2017

  • 応用糖質科学会

    2017

  • 日本健康医学会

    2017

Papers 【 display / non-display

  • Comparison of the Characteristics of Cooked Rice and Pasting Properties of the Koshihikari, Hinohikari, and Akitakomachi Rice Cultivars Reviewed

    Minemura Takao, Matsumori Shingo, Akuzawa Sayuri

    JOURNAL OF JAPAN HEALTH MEDICINE ASSOCIATION   30 ( 3 )   372 - 382   2021.10

     More details

    Authorship:Lead author   Language:English   Publishing type:Research paper (scientific journal)   Publisher:JAPAN HEALTH MEDICINE ASSOCIATION  

    DOI: 10.20685/kenkouigaku.30.3_372

    CiNii Articles

  • 給食における献立計画時と提供時の食塩量の相違に関する研究 Reviewed

    峰村貴央、鈴木亜夕帆、渡邊智子

    千葉学校保健研究   11 ( 1 )   21 - 28   2021.07

     More details

    Authorship:Lead author   Language:Japanese   Publishing type:Research paper (scientific journal)  

  • Comparison of Cooked Rice and Starch Paste Properties of Mutant Rice Reviewed

    Minemura Takao, Matsumori Shingo, Akuzawa Sayuri

    JOURNAL OF JAPAN HEALTH MEDICINE ASSOCIATION   29 ( 4 )   425 - 433   2021.01

     More details

    Authorship:Lead author   Language:English   Publishing type:Research paper (scientific journal)   Publisher:JAPAN HEALTH MEDICINE ASSOCIATION  

    DOI: 10.20685/kenkouigaku.29.4_425

    CiNii Articles

  • Study on the Use of Waste Materials, Such as Adzuki Bean-coats and Water-elution Products, from Adzuki Ann Manufacturing Reviewed

    S. Akuzawa, T. Minemura, H. Ohbayashi, H. Takahashi, M. MIchiko, K. Hattori

    Food Preservation Science   39 ( 3 )   149 - 154   2012.10

     More details

    Language:English   Publishing type:Research paper (scientific journal)  

Books and Other Publications 【 display / non-display

  • 古代の食を再現する : みえてきた食事と生活習慣病

    三舟隆之、馬場 基、小倉慈司、山崎 健、西念幸江、小田裕樹、大道公秀、森川 実、峰村貴央、鈴木礼子、齋藤さな恵( Role: Joint author ,  海藻からみる写経生の栄養状態)

    吉川弘文館  2021.06  ( ISBN:9784642046619

     More details

    Total pages:316   Responsible for pages:121-130   Language:Japanese   Book type:Scholarly book

Misc 【 display / non-display

  • 古代における「豉」の復元 Reviewed

    小松本里菜、今野里咲、 峰村貴央、 西念幸江、 三舟隆之

    東京医療保健大学紀要   13 ( 1 )   3 - 13   2019.03

     More details

    Language:Japanese   Publishing type:Rapid communication, short report, research note, etc. (bulletin of university, research institution)  

  • 『延喜式』に見える古代の酢の製法 Reviewed

    小嶋莉乃、小牧佳代、峰村貴央、五百藏良、三舟隆之

    東京医療保健大学紀要   13 ( 1 )   25 - 34   2019.03

     More details

    Language:Japanese   Publishing type:Rapid communication, short report, research note, etc. (bulletin of university, research institution)  

  • 『延喜式』に見える古代の漬物の復元 Reviewed

    土山寛子、峰村貴央、五百蔵良、三舟隆之

    東京医療保健大学紀要   11 ( 1 )   1 - 17   2016.12

     More details

    Language:Japanese   Publishing type:Rapid communication, short report, research note, etc. (bulletin of university, research institution)  

  • 奈良時代写経所における「飯」の炊飯法の一考察 Reviewed

    西念幸江、峰村貴央、三舟隆之

    東京医療保健大学紀要   10 ( 1 )   15 - 21   2015.12

     More details

    Language:Japanese   Publishing type:Rapid communication, short report, research note, etc. (bulletin of university, research institution)  

Scientific Research Funds Acquisition Results 【 display / non-display

  • 東ユーラシア東辺における古代食の多角的視点による解明とその栄養価からみた疾病

    Grant number:20H00033  2020.04 - 2025.03

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    Authorship:Coinvestigator(s) 

  • 古代食の総合的復元による食生活と疾病の関係解明

    Grant number:17H02393  2017.04 - 2020.03

      More details

    Authorship:Coinvestigator(s) 

Other External Funds 【 display / non-display

  • 微生物試験に用いる培地の管理に使用するpH電極に関する研究

    2022.10 - 2023.09

    (一財)医薬品医療機器レギュラトリーサイエンス財団  

      More details

    Authorship:Coinvestigator(s) 

Presentations 【 display / non-display

  • 古代の食を再現する Invited

    峰村貴央

    第28回食文化フォーラム  2023.10  千葉伝統郷土料理研究会

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    Language:Japanese   Presentation type:Symposium, workshop panel (nominated)  

Committee Memberships 【 display / non-display

  •   公益財団法人 千葉県栄養士会 理事  

    2022.05