Updated on 2024/04/08

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ONO Wataru

Assistant Professor

Title

Assistant Professor

External Link

From School 【 display / non-display

  • Tokyo University of Agriculture   Graduated

    2011.04 - 2015.03

      More details

    Country:Japan

From Graduate School 【 display / non-display

  • Tokyo University of Agriculture   Graduate School, Division of Agriculture   Doctoral program (first term)   Completed

    2015.04 - 2017.03

      More details

    Country:Japan

Degree 【 display / non-display

  • 博士(農学) ( 2022.07   東京農業大学 )

  • 修士(農芸化学) ( 2017.03   東京農業大学 )

Employment Record in Research 【 display / non-display

  • Tokyo University of Agriculture   Faculty of Applied Bio-Science   Assistant Professor

    2023.04

  • Tokyo University of Agriculture   Faculty of Applied Bio-Science   Research Assistant

    2020.04 - 2023.03

External Career 【 display / non-display

  • 雪印メグミルク株式会社   職員(技術系)

    2017.04 - 2020.03

      More details

    Country:Japan

Professional Memberships 【 display / non-display

  • Institute of Food Technologists

    2023.07

  • 日本酪農科学会

    2023.04

  • 日本食品科学工学会

    2020.04

  • 日本食品保蔵科学会

    2020.04

  • 日本農芸化学会

    2020.04

Research Areas 【 display / non-display

  • Life Science / Food sciences

Qualification and License 【 display / non-display

  • Hazardous Material Handler (first kind)

Research Interests 【 display / non-display

  • 乳製品加工

  • 乳科学

Papers 【 display / non-display

  • Dry-heat treatment of low-heat skim milk powder improves rennet-induced gelation Reviewed International journal

    Wataru Ono, Hiroki Ando, Kakeru Taguchi, Daiki Oka, Tomohiro Noguchi

    International Dairy Journal   154   105945   2024.04

     More details

    Authorship:Lead author, Corresponding author   Language:English   Publishing type:Research paper (scientific journal)  

    DOI: 10.1016/j.idairyj.2024.105945

  • Effect of κ-casein dissociation from casein micelles on rennet-induced gelation in reconstituted skim milk powder Reviewed

    Wataru Ono, Daiki Oka, Yuta Asada, Tomohiro Noguchi

    Food Preservation Science   48 ( 4 )   181 - 188   2022.08

     More details

    Authorship:Lead author   Language:English   Publishing type:Research paper (scientific journal)  

  • 加熱乳のキモシンによるチーズカード形成不良機序の解明ならびに脱脂粉乳のチーズ利用に関する基礎的研究

    小野 航

    2022.07

     More details

    Authorship:Lead author   Language:Japanese   Publishing type:Doctoral thesis  

  • Effects of the thermal denaturation degree of a whey protein isolate on the strength of acid milk gels and the dissociation of κ-casein Reviewed International journal

    Daiki Oka, Wataru Ono, Shojiro Tamaki, Tomohiro Noguchi and Katsumi Takano

    Journal of Dairy Research   89 ( 1 )   104 - 108   2022.02

     More details

    Language:English   Publishing type:Research paper (scientific journal)  

    DOI: https://doi.org/10.1017/S0022029922000103

  • Dry-heat treatment of skim milk powder improves acid-induced gelation due to protein glycation and cross-linking of caseins Reviewed International journal

    Wataru Ono, Daiki Oka, Yoshimasa Tsujii, Tomohiro Noguchi

    Food Science and Technology Research   27 ( 6 )   923 - 931   2021.11

     More details

    Authorship:Lead author   Language:English   Publishing type:Research paper (scientific journal)  

    DOI: 10.3136/fstr.27.923

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Honours, Awards and Prizes 【 display / non-display

  • 日本食品科学工学会関東支部奨励賞

    2024.03   日本食品科学工学会関東支部   加熱乳のキモシンによる凝乳不良メカニズムの解明ならびに脱脂粉乳による凝乳カード形成への展開に関する研究

     More details

    Award type:Award from Japanese society, conference, symposium, etc.  Country:Japan

  • 酪農科学シンポジウム2023 若手優秀ポスター賞

    2023.09   日本酪農科学会   脱脂粉乳から調製されたチーズカード性状に対する濃縮及び噴霧乾燥の影響

    安藤 浩貴・小野 航・岡 大貴・野口 智弘

     More details

    Award type:Award from Japanese society, conference, symposium, etc.  Country:Japan

  • 日本食品科学工学会第69回大会若手の会ポスター賞

    2022.08   日本食品科学工学会   乳の加熱によるカゼインミセルからのκ-CN解離がカゼインミセルのレンネット凝集に及ぼす影響

    朝田 裕大・小野 航・岡 大貴・野口 智弘

     More details

    Award type:Award from Japanese society, conference, symposium, etc.  Country:Japan

Presentations 【 display / non-display

  • Effect of κ-casein dissociation on rennet-induced gelation in high-heated milk protein International conference

    Wataru ONO, Yuta ASADA, Daiki OKA, Yoshimasa TSUJII, Tomohiro NOGUCHI

    ISSAAS International Scientific Congres & General Meeting 2023  2023.11 

     More details

    Event date: 2023.11

    Language:English  

    Country:Philippines  

  • 乳の加熱に伴う β-Lactoglobulin のカゼインミセルへの結合がレンネットゲル化性に及ぼす影響の解析

    小野航、朝田裕大、岡大貴、野口智弘

    日本食品科学工学会第70回大会  2023.08 

     More details

    Event date: 2023.08

    Language:Japanese   Presentation type:Oral presentation (general)  

  • 乾熱処理脱脂粉乳の酸ゲル化能について

    小野 航、岡 大貴、辻井 良政、野口 智弘、髙野 克己

    日本農芸化学会2021年度大会  2021.03 

     More details

    Event date: 2021.03

    Language:Japanese   Presentation type:Oral presentation (general)  

  • ヨーグルトカードの物性に及ぼすカゼインミセルからのκ‐カゼイン脱離

    小野 航、岡 大貴、玉置祥二郎、今井 宏、野口 智弘、髙野 克己

    日本食品保蔵科学会第65回大会  2016.06 

     More details

    Event date: 2016.06

    Language:Japanese   Presentation type:Oral presentation (general)  

  • 高加熱処理乳のチーズカード形成不良に関する新たな知見

    小野 航、岡 大貴、野口 智弘、髙野 克己

    日本農芸化学会2016年度大会  2016.03 

     More details

    Event date: 2016.03

    Language:Japanese   Presentation type:Oral presentation (general)  

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Committee Memberships 【 display / non-display

  •   IFT Japan section 幹事  

    2023.09   

      More details

    Committee type:Academic society

  •   日本食品科学工学会 第69回大会実行委員  

    2022.08   

      More details

    Committee type:Academic society