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Assistant Professor |
External Link |
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ONO Wataru Assistant Professor |
From School 【 display / non-display 】
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Tokyo University of Agriculture Graduated
2011.04 - 2015.03
Country:Japan
From Graduate School 【 display / non-display 】
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Tokyo University of Agriculture Graduate School, Division of Agriculture Doctoral program (first term) Completed
2015.04 - 2017.03
Country:Japan
Degree 【 display / non-display 】
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博士(農学) ( 2022.07 東京農業大学 )
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修士(農芸化学) ( 2017.03 東京農業大学 )
Employment Record in Research 【 display / non-display 】
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Tokyo University of Agriculture Faculty of Applied Bio-Science Assistant Professor
2023.04
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Tokyo University of Agriculture Faculty of Applied Bio-Science Research Assistant
2020.04 - 2023.03
External Career 【 display / non-display 】
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雪印メグミルク株式会社 職員(技術系)
2017.04 - 2020.03
Country:Japan
Professional Memberships 【 display / non-display 】
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Institute of Food Technologists
2023.07
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日本酪農科学会
2023.04
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日本食品科学工学会
2020.04
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日本食品保蔵科学会
2020.04
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日本農芸化学会
2020.04
Papers 【 display / non-display 】
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Dry-heat treatment of low-heat skim milk powder improves rennet-induced gelation Reviewed International journal
Wataru Ono, Hiroki Ando, Kakeru Taguchi, Daiki Oka, Tomohiro Noguchi
International Dairy Journal 154 105945 2024.04
Authorship:Lead author, Corresponding author Language:English Publishing type:Research paper (scientific journal)
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Effect of κ-casein dissociation from casein micelles on rennet-induced gelation in reconstituted skim milk powder Reviewed
Wataru Ono, Daiki Oka, Yuta Asada, Tomohiro Noguchi
Food Preservation Science 48 ( 4 ) 181 - 188 2022.08
Authorship:Lead author Language:English Publishing type:Research paper (scientific journal)
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加熱乳のキモシンによるチーズカード形成不良機序の解明ならびに脱脂粉乳のチーズ利用に関する基礎的研究
小野 航
2022.07
Authorship:Lead author Language:Japanese Publishing type:Doctoral thesis
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Effects of the thermal denaturation degree of a whey protein isolate on the strength of acid milk gels and the dissociation of κ-casein Reviewed International journal
Daiki Oka, Wataru Ono, Shojiro Tamaki, Tomohiro Noguchi and Katsumi Takano
Journal of Dairy Research 89 ( 1 ) 104 - 108 2022.02
Language:English Publishing type:Research paper (scientific journal)
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Dry-heat treatment of skim milk powder improves acid-induced gelation due to protein glycation and cross-linking of caseins Reviewed International journal
Wataru Ono, Daiki Oka, Yoshimasa Tsujii, Tomohiro Noguchi
Food Science and Technology Research 27 ( 6 ) 923 - 931 2021.11
Authorship:Lead author Language:English Publishing type:Research paper (scientific journal)
DOI: 10.3136/fstr.27.923
Honours, Awards and Prizes 【 display / non-display 】
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日本食品科学工学会関東支部奨励賞
2024.03 日本食品科学工学会関東支部 加熱乳のキモシンによる凝乳不良メカニズムの解明ならびに脱脂粉乳による凝乳カード形成への展開に関する研究
Award type:Award from Japanese society, conference, symposium, etc. Country:Japan
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酪農科学シンポジウム2023 若手優秀ポスター賞
2023.09 日本酪農科学会 脱脂粉乳から調製されたチーズカード性状に対する濃縮及び噴霧乾燥の影響
安藤 浩貴・小野 航・岡 大貴・野口 智弘
Award type:Award from Japanese society, conference, symposium, etc. Country:Japan
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日本食品科学工学会第69回大会若手の会ポスター賞
2022.08 日本食品科学工学会 乳の加熱によるカゼインミセルからのκ-CN解離がカゼインミセルのレンネット凝集に及ぼす影響
朝田 裕大・小野 航・岡 大貴・野口 智弘
Award type:Award from Japanese society, conference, symposium, etc. Country:Japan
Scientific Research Funds Acquisition Results 【 display / non-display 】
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乾熱処理による脱脂粉乳のナチュラルチーズ加工性向上に関する研究
2024.04
科学研究費補助金 若手研究
Authorship:Principal investigator
Other External Funds 【 display / non-display 】
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脱脂粉乳の製造工程における加熱濃縮・乾燥処理がチーズ加工性に及ぼす影響の解析
2024.04 - 2025.03
公益財団法人 飯島藤十郎記念食品科学振興財団 2023年度学術研究助成金(個人研究)
Authorship:Principal investigator
Presentations 【 display / non-display 】
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Effect of κ-casein dissociation on rennet-induced gelation in high-heated milk protein International conference
Wataru ONO, Yuta ASADA, Daiki OKA, Yoshimasa TSUJII, Tomohiro NOGUCHI
ISSAAS International Scientific Congres & General Meeting 2023 2023.11
Event date: 2023.11
Language:English
Country:Philippines
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乳の加熱に伴う β-Lactoglobulin のカゼインミセルへの結合がレンネットゲル化性に及ぼす影響の解析
小野航、朝田裕大、岡大貴、野口智弘
日本食品科学工学会第70回大会 2023.08
Event date: 2023.08
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
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乾熱処理脱脂粉乳の酸ゲル化能について
小野 航、岡 大貴、辻井 良政、野口 智弘、髙野 克己
日本農芸化学会2021年度大会 2021.03
Event date: 2021.03
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
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ヨーグルトカードの物性に及ぼすカゼインミセルからのκ‐カゼイン脱離
小野 航、岡 大貴、玉置祥二郎、今井 宏、野口 智弘、髙野 克己
日本食品保蔵科学会第65回大会 2016.06
Event date: 2016.06
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
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高加熱処理乳のチーズカード形成不良に関する新たな知見
小野 航、岡 大貴、野口 智弘、髙野 克己
日本農芸化学会2016年度大会 2016.03
Event date: 2016.03
Language:Japanese Presentation type:Oral presentation (general)
Committee Memberships 【 display / non-display 】
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日本酪農科学会 酪農科学シンポジウム2024大会実行委員
2024.09
Committee type:Academic society
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IFT Japan section 幹事
2023.09
Committee type:Academic society
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日本食品科学工学会 第69回大会実行委員
2022.08
Committee type:Academic society