Updated on 2023/10/04

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KOIZUMI Ryosuke

Assistant Professor

Title

Assistant Professor

Laboratory Address

神奈川県厚木市船子1737

External Link

From Graduate School 【 display / non-display

  • Tokyo University of Agriculture   Graduate School, Division of Agriculture   Doctoral program (second term)   Accomplished credits for doctoral program

    2011.04 - 2014.03

      More details

    Country:Japan

  • Tokyo University of Agriculture   Graduate School, Division of Agriculture   Doctoral program (first term)   Completed

    2009.04 - 2011.03

      More details

    Country:Japan

Degree 【 display / non-display

  • 博士(環境共生学) ( 2016.04   東京農業大学 )

  • 修士(畜産学) ( 2011.03   東京農業大学 )

Employment Record in Research 【 display / non-display

  • Tokyo University of Agriculture   Faculty of Agriculture   Department of Animal Science   Research Assistant

    2014.04 - 2016.03

  • Tokyo University of Agriculture   Faculty of Bio-Industry   Department of Food and Cosmetic Science   Assistant Professor

    2016.05 - 2018.03

  • Tokyo University of Agriculture   Faculty of Agriculture   Department of Agricultural Innovation for Sustainable Society   Assistant Professor

    2019.04

Professional Memberships 【 display / non-display

  • 日本食育学会

    2021.06

  • Japan Society for Meat Science and Technology

    2020.06

  • 食香粧研究会

    2016

  • 日本畜産学会

    2013.01

  • 日本食品保蔵科学会

    2009.06

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Research Areas 【 display / non-display

  • Life Science / Food sciences

Research Interests 【 display / non-display

  • Meat

  • Food processing

  • High pressure processing

  • animal products

Papers 【 display / non-display

  • 超高温瞬間殺菌乳および全粉乳還元乳の酵素的凝乳の検討 Reviewed

    小泉亮輔, 入澤友啓, 多田耕太郎

    日本食品保蔵科学会誌   49 ( 4 )   197 - 201   2023.07

     More details

    Authorship:Lead author   Language:Japanese   Publishing type:Research paper (scientific journal)   Publisher:日本食品保蔵科学会  

  • Characterization of the microbiota and chemical properties of pork loins during dry aging Reviewed International journal

    Akihito Endo, Ryosuke Koizumi, Yozo Nakazawa, Yuh Shiwa, Shintaro Maeno, Yoshihiko Kido, Tomohiro Irisawa, Yoshiki Muramatsu, Kotaro Tada, Masao Yamazaki, Takao Myoda

    MicrobiologyOpen   2020.10

     More details

    Authorship:Lead author   Language:English   Publishing type:Research paper (scientific journal)  

    DOI: 10.1002/mbo3.1157

  • Free Amino Acids in Potato (Solanum tuberosum) May Cause Egumi-Taste in Food Products Reviewed International journal

    Hiroaki Sato, Ryosuke Koizumi, Ryuichi Itoyama, Megumi Ichisawa, Junko Negishi, Rui Sakuma, Tadasu Furusho, Yoshimasa Sagane, Katsumi Takano

    Potato Research   62   305 - 314   2019.02

     More details

    Language:English   Publishing type:Research paper (scientific journal)  

  • Electronic Nose and Chemical Analysis of Commercial Fish Sauce products Show Country-Specific Preferences Reviewed

    Nakano M, Sagane Y, Koizumi R, Ikehama K, Yoshida K, Nakazawa Y, Takano K, Sato H

    Food Preservation Science   44 ( 3 )   125 - 133   2018.06

     More details

    Language:English   Publishing type:Research paper (scientific journal)  

  • Introduction of a Data-Driven Approach for Salmon Fish Sauce Production Reviewed

    NAKANO Mitsutoshi, SAGANE Yoshimasa, KOIZUMI Ryosuke, NAKAZAWA Yozo, YAMAZAKI Masao, WATANABE Toshihiro, TAKANO Katsumi and SATO Hiroaki

    Food Preservation Science   44 ( 3 )   135 - 143   2018.06

     More details

    Language:English   Publishing type:Research paper (scientific journal)  

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Books and Other Publications 【 display / non-display

  • 現代農学概論

    松田浩敬,森田茂紀,西尾善太,中島 亨,上地由朗,垣内 仁,平野 繁,馬場 正,半澤 恵,平野 貴,塩本明弘,関岡東生,松嶋賢一,乘越 亮,キム オッキョン,多田耕太郎,有澤 岳,桑山岳人,峯 洋子,藤島廣二,吉田実花,入澤友啓,野口治子,小泉亮輔,谷口亜樹子,御手洗洋蔵,石川 忠,篠原弘亮,入江憲治,高橋幸水,三井裕樹,長島孝行,岩田尚孝,白砂孔明,松尾英輔,土橋 豊,大石孝雄,浅野房世,藤岡真実,太田光明,金井一成,入江彰昭( Role: Contributor)

    朝倉書店  2018.04 

     More details

    Language:Japanese   Book type:Scholarly book

Presentations 【 display / non-display

  • アクトミオシン加圧ゲルの形成に与える処理条件の検討と無機塩類の影響

    小泉亮輔,入澤友啓,多田耕太郎

    日本食品科学工学会 第69回大会  2022.08 

     More details

    Event date: 2022.08

    Language:Japanese   Presentation type:Oral presentation (general)  

    Venue:東京農業大学  

    アクトミオシン加圧ゲルの形成と無機塩類がゲル形成に与える影響を検討した。

  • 乳酸菌の添加が粉乳を原料としたカードの形成に与える影響

    小泉亮輔,入澤友啓,多田耕太郎

    日本食品保蔵科学会 第71回大会  2022.06 

     More details

    Event date: 2022.06

    Language:Japanese   Presentation type:Oral presentation (general)  

    高温で加工された粉乳は乳本来の加工特性を失うが、凝乳酵素の反応条件を検討したことにより、粉乳を原料としてチーズカードを形成させることに成功した。この知見により粉乳利用の一助になることが期待される。

  • 鶏卵および牛乳混合溶液のゲル形成に与える高圧処理の影響 International conference

    小泉亮輔,入澤友啓,多田耕太郎

    日本食品科学工学会 第68回大会  2021.08 

     More details

    Event date: 2021.08

    Language:Japanese   Presentation type:Oral presentation (general)  

    鶏卵・牛乳混合物のゲル形成に与える高圧処理の影響を検討した。

  • 凝乳酵素による粉乳溶液のカード形成 International conference

    小泉亮輔,入澤友啓,多田耕太郎

    日本食品保蔵科学会 第70回大会  2021.06 

     More details

    Event date: 2021.06

    Language:Japanese   Presentation type:Oral presentation (general)  

    一般的にチーズ製造に用いられない粉乳を原料とし、そのカード形成について検討した。

  • 豚ひき肉へのアルカリ電解水添加の影響 International conference

    小泉亮輔,入澤友啓,多田耕太郎

    第9回 日本食育学会学術大会   2021.06 

     More details

    Event date: 2021.06

    Language:Japanese   Presentation type:Oral presentation (general)  

    アルカリ電解水の添加が豚挽肉に与える影響について検討した。

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Teaching Experience 【 display / non-display

  • プレゼンテーション法

    2022 Institution:Tokyo University of Agriculture

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    Level:Graduate (liberal arts) 

  • 食品微生物学

    2020 Institution:Tokyo University of Agriculture

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    Level:Undergraduate (specialized) 

  • 食品機能学

    2020 Institution:Tokyo University of Agriculture

     More details

    Level:Undergraduate (specialized) 

  • 畜産物利用論

    2019 Institution:Tokyo University of Agriculture

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    Level:Undergraduate (specialized) 

  • 食品管理学

    2019 Institution:Tokyo University of Agriculture

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    Level:Undergraduate (specialized) 

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Committee Memberships 【 display / non-display

  • 日本食肉科学会   編集委員  

    2020.06   

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    Committee type:Academic society